Predstoji nam nekoliko zanimljivih događaja u gradu

Podeli:

Jubilarna, 10. po redu regata u organizaciji Vode Vojvodine ove godine će gostovati u gradu Zrenjaninu 23.juna i u Kleku 24.juna.

Tim povodom Turistička organizacija grada će kao partner domaćin u organizaciji imati čast da u ulozi dobrog domaćina i ove godine dočeka učesnike regate.
Gosti će uploviti rekom Begej i usidriti se ispred restorana pivnice „Čet’r konja debela“ između 14-15 časova gde će uz pozdrave domaćina imati priliku da se upoznaju sa istorijom pivarstva kroz priču i posetu Muzeju piva.

Goste će, u ime Grada Zrenjanina, najverovatnije pozdraviti pomoćnik gradonačelnika za lokalno društveno – ekonomski razvoj grada, g-din Duško Radišić. Pozdravni govor dobrodošlice planiran je u 15h u sali restorana pivnice.

Učesnici regate će u gradu boraviti do sutrašnjeg dana, 24.juna, kada će oko 9h isploviti put ka Kleku. Dolazak u Klek je planiran oko 11h, a boravak do narednog dana, 25.juna, kada će nastaviti plovidbu u jutarnjim satima.

Regata „Vode Vojvodine“ je jedna od najvećih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji i ove godine se održava od 22. juna do 1. jula, kada će oko 85 brodova ploviti na kružnoj putanji Dunavom i Tisom, bačkim i banatskim kanalima. A ploviće sledećom rutom: Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Klek – Novi Bečej – Bečej – Srbobran – Kulpin – Novi Sad. Oko 85 jahti, sa oko 250 ljudi, od kojih oko 40 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Plivački maraton na Peskari

Istog dana, 23. juna (subota), sa početkom u 11 časova, zrenjaninski klub daljinskog i maratonskog plivanja Peskara će organizovati 5. po redu trku „Trofej Džonija Vajsmilera“ na gradskom kupalištu Peskara. Po prvi put će, osim za KUP Srbije, takmičenje na Peskari biti bodovano i za svetsku ligu pošto je Savez za daljinsko, maratonsko i master plivanje Srbije postao član organizacije „Global swim series“ koja okuplja 34 zemlje i organizuje 126 maratona godišnje na kojim se okupi više od 100.000 takmičara.

Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti

Obaveštavamo Vas da se, u okviru programa letnje manifestacije „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, predstavljanje Kancelarije za turizam Kikinda, pomera sa planiranih 20 na 19 časova istog dana (petak, 22.jun). U slučaju lošeg vremena, program će se održati u Baroknoj sali Skupštine grada.

Učesnici su ženska pevačka grupa Melizmi koja neguje tradiciju Banata. Planira se degustacija pita od budneve, kao i podela propagandnog materijala u vidu brošura, ali i nekolicina poklona za publiku.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga