Izložba strip tabli i ilustracija „Born to draw“ u Zrenjaninu

Podeli:

Izložba originalnih strip tabli i ilustracija Stevana Subića ekskluzivno odabranih za izlaganje pred domaćom i svetskom publikom pod nazivom „Born to draw“ biće otvorena u galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, u ponedeljak, 10. januara 2022. godine, u 19 časova.

Autor izložbe- Stevan Subić

Pored kataloga izložbe, koji na poseban način elaborira autorovo prisustvo na svetskoj strip sceni, među izloženim radovima se nalaze originalne table  iz Subićevih stripova Konan i Tarzan, ilustracije i platna.

Tokom trajanja izožbe održaće se 6 tematskih večeri, sa puno gostiju, promocija, osmišljenih da budu sjajna prilika za poznavaoce ali i širu publiku da se neposredno upozna sa savremenim, profesionalnim stripom i ilustracijom. Subić će u Zrenjaninu ugostiti na tematskim večerima svoje prijatelje, kolege iz sveta stripa koji u svojim oblastima predstavljaju najplodnije stvaraoce u regionu. Među gostima su urednici izdavačkih kuća Makondo, Veseli Četvrtak, urednici festivala Stripolis i Novosadskog strip vikenda, zatim gospodin Goran Skrobonja, uz to tu su i evropske promocije izdanja i specijalnog događaja, prvog takve vrste u regionu, koji će se odigrati na dan zatvaranja izložbe kao dar Zrenjaninskoj ali i publici i stvaraocima stripa u  regionu.

Centralni događaj izložbe “ SUBIĆ | KONAN | TARZAN | 2020 – 2022 | “ odigraće se u sredu, 19. Januara u 19 časova, u galeriji ALUZ-a, na dan kada Subićev Konan ima svoju svetsku premijeru u Francuskoj a istovremeno i ekskluzivnu premijeru izdanja na Srpskom jeziku o kojima će autor razgovarati sa svojim saradnicima, gostima i publikom. Srpsko izdanje Subićevog Konana biće premijerno predstavljeno i dostupno te večeri publici u Zrenjaninu na Balkanskoj premijeri knjige, među izlozenim originalima iz kojih je nastala, nakon čega će ona biti dostupna i ostatku regiona, sa promocijama koje će uslediti.

Program izložbe

10.01. 19.00h Otvaranje

13.01. 19.00h Tematsko veče – predstavljanje izdanja i razgovor sa urednicima izdavačke kuće MAKONDO

19.01. 19.00h Centralni događaj izložbe. Promocija Srpskog izdanja Subićevog KONAN-a, sa primercima knjige, istovremeno sa Evropskom premijerom Konana u Parizu koja je istog dana.

21.01. 19.00h Tematsko veče- predstavljanje i razgovor sa urednicima festivala STRIPOLIS (Branko Đukić, Mišo Živanov) i NOVOSADSKI STRIP VIKEND ( Jovan Gvero ).

24.01. 19.00h Tematsko veče – Predstavljanje izdanja i razgovor sa urednikom izdavačke kuće VESELI ČETVRTAK ( Dušan Mladenović )

27.01.19.00h  Tematsko veče – Razgovor sa Goranom Skrobonjom, veče posvećeno Skrobonjinim prevodima priča o Konanu, Roberta E. Howarda, kao i ukupnom opusu našeg renomiranog pisca i prevodioca.

31.01. 20.00h  Master class koji će ekskluzivno održati jedan od najvećih majstora sekvencijalne umetnosti, stripa i ilustracije danas, RM GERA, ujedno je i događaj kojim će se izložba zvanično zatvoriti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga