Izložba grafika „Fosilizacija“ u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin

Podeli:

U ponedeljak, 17. januara 2022. godine, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u 19 časova biće svečano otvorena izložba grafika pod nazivom „Fosilizacija“ autora profesora Branimira Karanovića.

Nadležni kustos izložbe je Dušan Marinković, viši kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Branimir Karanović (1950, Beograd) diplomirao je 1974. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Božidara Džmerkovića. Magistrirao je 1976. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Marka Krsmanovića. Od 1974. aktivno  izlaže na samostalnim (Beograd, Novi Sad, Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Venecija, Solun, Pariz, Prag…) i na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Beograd, Krakov, Edinburg, Lisabon, Solun, Njujork, Tuzla, Berlin, Ulan Bator, Pariz, Madrid, Beč, Tokio, Hjuston …).

Od 1978. do 1997. profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od od 1996. profesor fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Od  2006. Ima zvanje profesora emeritusa na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerzita umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i fotografijom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga