Pomozite Plesnom udruženju „Naca“ i njihovim članovima da ostvare svoje snove

Podeli:

Sportsko plesno udruženje „Naca“ osnovano je pre sedam godina u Mužlji. Broj polaznika je bio oko dvadeset devojčica, 2018. godine otvoreno je u Elemiru i 2021. godine u Melencima. Ovo udruženje sada ima oko 110 devojčica koje se bave plesom. Treniraju devojčice od 3 godine do 15 godina. U njihov ples se svrstava početni stepen baleta, gimnastika i ples, sve to kada se spoji dobija se „Show dance“. Ali takođe ovo udruženje se susreće sa velikim problemima. Za portal RTV Santos pričamo sa Natašom Spasić, ženom koja je pokrenula i osnovala ovo udruženje.

Šta Vas je navelo da stvorite Sportsko plesno udruženje?

„Od svoje četvrte godine sam se bavila gimnastikom i pored gimnastike sam počela sa plesom. Do svoje 22. godine sam se takmičila i nakon toga želela sam svoju ljubav prema plesu da prenesem devojčicama koje vole ples, jer sam od malena znala da je ples deo mene“.

Pod kakvim uslovima vaši članovi treniraju i šta je to što vam najviše nedostaje?

„Ne baš najboljim,neke devojčice treniraju na pločicama sa malim tepihom,druge na betonu prekrivene tankim tepihom. Najosnovnije što nam je potrebno kao plesačima su ogledala, strunjače i odgovarajući pod, ali zbog ambijenta gde treniramo nije moguće napraviti to jer su u pitanju škola i mesna zajednica“.

Da li ste pokušali da se obratite Sportskom savezu ili nekoj organizaciji za pomoć?

„Jesam, takođe sam i firmama slala zahtev za sponzorstvo gde sam tražila bilo kakvu pomoć za devojčice, ali nažalost odgovori su bili negativni“.

Iako treniraju pod teškim uslovima deca se sa takmičenja vraćaju sa medaljama, kako se finansira njihov odlazak na takmičenja i da li to znači da deca čiji roditelji nisu u dobroj finansijskoj situaciji ne mogu da učestvuju na istim?

„Roditelji finansiraju sve. Na žalost kada su u pitanju takmičenja koja se održavaju u inostranstvu, mali broj plesača može ići na takva takmičenja. Dok u Srbiji svi idu gde roditelji snose troškove“.

Na koja takmičenja ste posebno ponosni?

„Nedavno smo imali Međunarodno takmičenje u Češkoj u Pragu, gde je učestvovalo preko 20 klubova, gde smo poneli sedam zlata, jedno srebro, i jedno četvrto mesto.Takođe smo 2019. godine u Italiji u Riminiji ponele četiri zlata, dva srebra i jednu bronzu. Kako u inostranstvu tako i po Srbiji deca se uspešno plasiraju i dobijaju specijalne nagrade za predstojeća takmičenja“.

Šta je to što Vama kao treneru daje motivaciju da nastavite sa radom?

„Kada vidim kako od malih devojčica postaju dobri plesači, i napredovanje iz godine u godinu. Njihova ljubav prema meni koja se ne zaboravlja nakon napuštanja plesa kada završe školu, jer sam za njih uvek Naca a one moje cure“.

Šta bi poručili čitaocima portala RTV Santos?

„Verujte u svoje snove i budite kao deca“.

Autor teksta: Tijana Kostadinović

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga