EXIT će zvučati bolje nego ikad – na Arenu stiže supermoćni svetski audio sistem Meyer Sound LEO!

Podeli:

Svakim izdanjem Exita glavne festivalske bine produkcijski pomeraju granice kako bi publika iz celog sveta uživala u najkvalitetnijem audio-vizuelnom iskustvu dostupnom na ovim prostorima. Moćna mts Dance Arena, jedan od najpopularnijih plesnih podijuma na svetu, svoju tehničku superiornost iz leta u leto pokazuje kroz najveće inovacije u produkciji, pa se za proslavu dve decenije EXIT festivala priprema nešto doslovce neviđeno na ovim prostorima. Svoju premijeru za područje cele jugoistočne Evrope od 8. do 11. jula imaće LEO, dragulj Meyer Sounda, vodeće američke kompanije specijalizovane za velike audio sisteme, kojeg na EXIT donosi Skymusic.

Kvalitet zvuka na koncertima, festivalima i drugim velikim događajima u ovom delu Evrope dobija novu dimenziju jer je upravo Skymusic odnedavno ponosni vlasnik jednog od najboljih sistema ozvučenja na svetu – LEO. Ovaj sistem je posebno osmišljen i dizajniran da kristalno čisto i transparentno predstavi sve instrumente – bas, saksofon, bubnjeve, gitare, ali i glas, bez preklapanja i međusobne kolizije – i stiže na EXIT. Vodeća rental kompanija u regionu Skymusic se iz godine u godinu brine o tome da Exitova publika uživa u svim produkcionim dostignućima koja su u tom trenutku trend u svetu.

Kao jedan od najpouzdanijih sistema ozvučenja današnjice, u poslednjoj festivalskoj sezoni LEO je bio prvi izbor brojnih velikih svetskih festivala poput danskog Roskildea, a rado se za njega odlučuju i brojni iskusni audio inženjeri iz koncertne muzičke industrije. Da je LEO podigao lestvicu u sistemu ozvučenja smatraju „Big“ Mick Hughes, koji poslednje četiri decenije realizuje koncerte Metallice iz audio režije, njegov kolega iz tima Florence & The Machine Ian Laughton, zatim Larry Rock iz Njujorške filharmonije, kao i Hendrik Fabri s Nature One festivala. LEO je dizajniran da bude višenamenski i pogodan za potpuno različite muzičke žanrove, od klasične muzike, preko žestokog roka, sve do elektronske muzike.

Tako će svoju premijeru u ovom delu Evrope imati upravo na mts Dance Areni, na kojoj ove godine nastupaju najozbiljnija imena elektronskih žanrova muzike, kao što su Nina Kraviz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Boris Brejcha, Hot Since 82, Honey Dijon, Solomun, Artbat. U rov Arene na svoj „premijerni nastup“ stižu 24 zvučnika Meyer Sound LEO.

Famozna plesna pozornica Dance Arena široka je 36 metara, zvuk je postavljen na posebno dizajniranim konstrukcijama, kako bi se ozvučio jedan od najzahtevnijih amfiteatarskih prostora na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na ovoj bini je preko 400 rasvetnih tela, a oko 450 m2 LED ekrana je postavljeno u posebno dizajniranom i poznatom scenografskom konceptu. Preko 100 ljudi učestvuje u montaži bine i realizaciji programa. Kompletna bina, sa svim konstrukcijama i opremom, unosi se na poziciju Dance Arene kroz tunel širine 2,4 metara, visine 2,4 metara i dužine 50 metara, što je čini jednim od najzahtevnijih produkcijsko-arhitektonskih projekata u Evropi. Izgradnja kompletne mts Dance Arene traje punih mesec dana!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga