Savremena galerija Zrenjanin: Otvaranje izložbe fotografija „Lepota starenja“ 21. marta

Podeli:

Savremena galerija Zrenjanina biće od 21. marta domaćin izložbe fotografija pod nazivom “Lepota starenja”. Organizaciju ovog umetničkog događaja potpisuju Udruženje građana “Snaga prijateljstva“ – Amity i Foto savez Srbije. Po rečima organizatora, izložba na najbolji mogući način prikazuje pozitivnu sliku starosti, pokazuje kako ljudi prirodno stare, pokazuju znanje i veštine starijih, njihove emocije i dostojanstvo kao i doprinos porodici i društvu. Ona nosi poruku lepote starenja, poruku da je svako doba lepo, poruku da stariji treba da imaju više poverenja u sebe, da još više učestvuju u radnim i društvenim aktivnostima i time doprinesu sopstvenom zdravijem starenju i dužem životnom veku.

Izložbu je podržalo Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u okviru programa “Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2021. godinu“.

Izložba je premijerno bila otvorena 1. oktobra 2021. godine na Međunarodni dan starijih osoba u UK PAROBROD Beograd, a potom u Aleksincu, Aranđelovcu i Paraćinu. Posle Zrenjanina, izložbe će biti predstavljena publici u Čačku i Kovinu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga