Ministar Vanja Udovičić posetio Osnovnu školu „Slavko Rodić“ u Krajišniku

Podeli:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima obišao je Osnovnu školu „Slavko Rodić“ u naseljenom mestu Krajišnik u sečanjskoj opštini i tom prilikom đacima i nastavnicima uručio sportske rekvizite u vidu lopti, obruča za koševe i rukometnih golova.

Ministra Udovičića dočekali su Miomira Milošević, predsednica Privremenog organa Opštine Sečanj, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, direktor škole Dragan Jevtić kao i članovi lokalne samouprave.

Tokom razgovora sa predstavnicima sportskih klubova, ministar Udovičić posebno je istakao važnost unapređenja sistema sporta i sportske infrastrukture u malim sredinama.

„Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava kako bismo zajedno radili na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Bez obzira na to da li je reč o velikim gradovima ili manjim sredinama, cilj nam je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo.“ – istakao je ministar.

Miomira Milošević predsednica Privremenog organa Opštine Sečanj, zahvalila se ministru na poseti i sportskoj opremi koju je tom prilikom poklonio školi.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga