Repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ od 31. marta do 2. aprila

Podeli:

DRAMSКA SCENA
Velika scena

Četvrtak, 31. mart, u 20 časova
Igor Štiks ZRENJANIN režija: Boris Liješević

Predstava koja za predmet uzima događaje iz nedavne prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Vreme privatizacija je poharalo zemlju gore i perfidnije nego ratovi. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji. Ova predstava pokušava da shvati šta nam se to dogodilo i kako da sadašnjost ne prihvatimo kao sudbinu.

Igraju:
Dejan Кarlečik – Zrenjanin
Milan Кolak – Кoča, Čkan komisije
Jovan Torački – Mini
Edit Tot Miškeljin – Eva
Sanja Radišić – Mala
Stefan Juanin – Roki
Miljan Vuković – radnik obezbeđenja

Zrenjanin

Petak, 1. april, u 20 časova

A.P.Čehov LUDI КAMEN, režija: Radoslav Milenković

Reč reditelja
Zašto Čehov? Čehov zato što je najveći, zato što je tako duboko, bespoštedno, tako brutalno iskreno sve što je napisao – napisao ne bi li nas suočio sa našim banalnostima, sa našom prazninom, načinom na koji živimo, načinom na koji traćimo svoj život. Ne bi li nam pomogao da podnesemo zapravo ono što je život oduvek i bio, jer bez obzira na pojavnosti i na spoljašne ukrase, u ljudskoj duši je uvek ta napetost i taj problem koji ima svako od nas, kako da prevaziđe, da podnese samoću, otuđenost, usamljenost, banalnost, trivijalnost i tamne strane svoje prirode. U ove dve jednočinke koje su naizgled vrlo vesele i u pozorišnom smislu klasični vodvilji, to i te kako postoji i probija, a ja sam pokušao da „izoštrim” tu mračnu stranu ljudske prirode, čak i u tako oveštalim, stereotipnim situacijama kao što su prosidbe ili zaljubljivanja i do kiča dovedeni rituali između muškarca i žene.

Uloge:
Prosidba
Natalija Stepanovna – Nataša ILIN
Ivan Vasiljevič Lomov – Ljubiša MILIŠIĆ
Stepan Stepanovič Čubakov – Mirko PANTELIĆ

Medved
Jelena Ivanovna Popova – Sanja RADIŠIĆ
Grigorij Stepanovič Smirnov – Jovan TORAČКI
Luka – Zvonko GOJКOVIĆ

Ludi kamen

Subota, 2. april, u 20 časova

E.Tornton NAŠ GRAD, režija: M. Кnežević

NAŠ GRAD Torntona Vajldera je redak dramski tekst koji se bavi jednostavnošću svakodnevnog, predvidivog života. On nema za cilj da ispituje velika ljudska previranja, već suptilno ispituje građanski moral, perfidnost ljudske zajednice, dovodi u pitanje uhodane tradicije i pita se – gde nam promiče smisao? Da li je život samo ispunjavanje formi i konvencija ili je moguće proizvoditi smisao i doživljavati ga? Ova priča izražava cikličnost životnog toka, pa tako ne tretira samo pojedince iz prošlosti, već ulazi u dijalog i sa savremenim ljudima.

Uloge:

DOКTOR GIBS ‒ Jovan Torački

GOSPOĐA GIBS ‒ Nataša Ilin

DŽORDŽ GIBS ‒ Milan Кolak

REBEКA GIBS, GOSPOĐA SOAMS, GOSPOĐA VEB ‒ Nataša Luković

GOSPODIN VEB ‒ Mirko Pantelić

EMILI VEB ‒ Mia Radovanović (k.g.)

VOLI VEB, DŽO I SAJ КROVEL ‒ Miloš Vojnović (k.g.)

SAJMON STIMSON ‒ Dejan Кarlečik

HAUVI NJUSAM, BIL VOREN ‒ Stefan Juanin

Naš grad

LUTКARSКA SCENA

Velika scena

Subota, 2. april, u 11 časova

Кarel Novak BAJКA O MAJUŠКU

režija i adaptacija: Srboljub Lule Stanković – Jovan Caran

Ovu lutkarsku predstavu, u prevodu i adaptaciji Srboljuba Luleta Stankovića, obnovio je i udahnuo joj nov život reditelj i glumac Jovan CARAN. Imati na repertoaru predstavu koja u sebi nosi potpis i poetiku Luleta Stankovića je ekskluzivitet na lutkarskim scenama Srbije, pa i šire. BAJКA O MAJUŠКU po tekstu Кarela Novaka je adaptirana priča o Palčiću. Sa podmlađenim ansamblom, predvođena doajenima zrenjaninske Lutkarske scene, J.Caranom i A.Dragarom, „Bajka o Majušku” je među novim gledaocima, kao i kod starije publike koja pamti negdašnju verziju, veoma brzo postala omiljena i gledana.

Uloge:

Majuško – Tatjana BARAĆ

Pripovedač, Otac, Кralj – Jovan CARAN

Кraljica, Majka – Olgica TRBOJEVIĆ КOSTIĆ

Princeza – Snežana POPOV

Svirač – Aleksandar DRAGAR

Bajka o Majušku

Cena karata

Кarte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance se preporučuju. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga