Otvaranje izložbe strip autora Slobodana Ivkova u galeriji ALUZa

Podeli:

U okviru programa trinaestog po redu festivala stripa “ Stripolis“ koji organizuje Kulturni centar Zrenjanina u prostoru galerije ALUZ otvorena je izložba strip autora Slobodana Ivkova.

Danas nam je više nego ikad potrebna „čvrsta kotva, kvalitetni i kompetetni analitičari koji će o stripu pisati zanimljivo ali i ozbiljno, sa ličnim pečatom ali i autoritetom i objektivnošću.“ Jedan od njih je i Slobodan Ivkov, neumorni izučavalac stripa. Likovni umetnik, pisac i urednik.

Slobodan Ivkov rođen je 1959. godine u Subotici. Gimnaziju završava u Somboru, gde objavljuje prve ilustracije i karikature u listu Pokret. Kako je stvarao dugi niz godina u Beogradu (u koji se seli 1977. godine), tako je objavio nekoliko stotina ilustracija, karikatura i stripskih tabli u NIN-u, Borbi, Ježu, Dugi, Politici ekspres, Privrednom pregledu, Studentu, Galaksiji i mnogim drugim novinama i časopisima. Baveći se više nego uspešno stripovima (pisao je scenarije za neke od najbitnijih crtača u bivšoj YU), prirodno je da je o njima i pisao: kao kritičar, istraživač i urednik znatno je uticao na razvoj jugoslovenskog stripa.

Na otvaranju je pored autora govorio i Branko Đukić autor projekta i urednik časopisa „Stripolis“, a detaljnijnije o događaju pogledajte u emisiji „DAN“, koja se emituje na RTV Santos u ponedeljak od 19 i 22 časa.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga