Likovna radionica projekta „Za jedinstveni novi obrazovni model“ u Narodnom muzeju Zrenjanin

Podeli:

Radovi dece vrtića „Bambi“ sa likovnih radionica projekta „Za jedinstveni novi obrazovni model“ od 6. oktobra 2022. postavljeni su u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.Radovi su nastali projekta „Za jedinstveni novi obrazovni model“ koji realizuje Predskolska ustanova Zrenjanin sa svojim partnerima iz Vršca, Temišvara i Rešice u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Kordinator projekta je v.d. direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Željko Cvijanović, a radionice likovnog obrazovanja u vrtiću „Bambi“ realizovala je Lidija Kevrešan, vaspitač. Realizaciju aktivnosti projekta u mnogome je podržala Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar, viši restaurator Narodnog muzeja Zrenjanin, dok je idejnu podršku dala mr Nevena Čolakov, likovni pedagog.

Održana je radionica o oslikavanju stakla, što je ujedno i prateći program izložbe “Češko presovano staklo u ogledalu” aktuelne u Salonu NMZ. Radionicu su realizovale Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar, viši restaurator i šef Konzervatorsko – restauratorske službe NMZ, i Lidija Kevrešan, vaspitač vrtića „Bambi“ u Zrenjaninu. Izložba dečijih likovnih radova biće otvorena za posetioce u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin do 20. oktobra 2022. godine.

izvor Narodni muzej Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga