Desetogodišnje vikend putovanje

Podeli:

Ove godine emisija Vikendica proslavlja deceniju postojanja. Autorka i voditeljka , Dejana Tucić, ispričala je kakvo je bilo ovo desetogodišnje putovanje,ali se osvrnula i na same početke svoje novinarske karijere.

Čime se bavila Dejana Tucić pre nego što se odlučila za novinarstvo?

Novinarstvom ,u nekom širem smislu, se bavim još od srednjoškolskih dana. Tada me je izuzetno cenjena novinarka Vesna Pavlović pozvala da učestvujem u njenoj emisiji, sličnog formata kao “Vikendica”. Tu su zapravo moji počeci. Iako se nisam bavila novinarskim poslom, već recitovanjem, dosta sam naučila. Nisam ni razmišljala da će me život odvesti u nekom drugom smeru, nije bilo nikakve šanse da počnem nečim drugim da se bavim. Zaista sam tokom karijere radila mnogo zanimljivih projekata, a jedan od uspešnijih je bio “Banat danas” i to mi je ostalo u baš lepom sećanju.

Kako je nastala “Vikendica”?

-Direktorka naše televizije, inače moja starija sestra i ja smo razgovarale tada, pre 10 godina, o uvođenju emisije koja će se emitovati vikendom. Nešto poput raznih nedeljnih popodneva koje smo imali prilike da gledamo. U načelu smo osmislile koncept, ali nismo imale naziv. Ime emisije mi se “javilo” tog čuvenog uskršnjeg jutra. Sutradan sam uzbuđeno saopštila svima i eto, to je to. To traje već čitavu deceniju. Zanimljivo je da je jedan stariji sugrađanin nekoliko puta dolazio da iskaže nezadovoljstvo zbog akcentovanja imena emisije. Tokom prigovaranja postavljao je pitanje da li sam ja, kao autor i voditelj, završila bilo kakvu školu,jer da jesam ne bih tako izgovarala “Vikendica”.Ali, na kraju je prihvatio. Ili je odustao. Uglavnom, nije se više javljao sa prigovorima. Ali dobro, sve je to zaista čar našeg posla.

Dubravka Popović, direktorka RTV Santos i autorka Vikendice, Dejana Tucić

Ko ti je tokom ovih 10 godina bio najteži sagovornik?

-Uh. Uglavnom me pitaju za najboljeg sagovornika. Računali smo pre neki dan, tokom ovih 10 godina snimili smo 470 epizoda, a to znači da smo u „Vikendici“ ugostili preko 3000 ljudi. Bilo je raznih sagovornika, zaista. I dobrih, i onih koje trema popusti čim započnemo razgovor, a izdvojila bih jednu našu sugrađanku , inače vrlo priznata doktorka. Žena je privatno vrlo elokventna,ali ima užasan strah od kamera. Tu smo se baš namučili. I ona i ja i čitava ekipa koja realizuje emisiju. Zapravo, mislim da ne postoji loš sagovornik. Ljudi se naprosto plaše kamere, ne osećaju se lagodno ispod reflektora koji greju i to je ok.

Šta bi poručila sebi pre 10 godina? Da li bi nešto promenila?

-Jao, gledala sam pre nekoliko dana fotografije i snimke prve „Vikendice“ i shvatam da sam za deset godina sazrela baš dosta. I profesionalno i privatno. Zapravo, čitav tim „Vikendice“ je rastao zajedno i evo, ovih deset godina je skoro ista ekipa ljudi. Da mogu da vratim vreme i da moram sebi da poručim nešto, rekla bih sebi :“Sjajno ćeš se zabavljati na ovom putovanju. Zaista sjajno“.

Od jeseni će „Vikendica“ biti nešto drugačija. O čemu je reč?

-Da, tako je. „Vikendica“ će se od jeseni emitovati vikendom. Dobro, i sada se emituje vikendom,ali od jeseni će se emitovati i subotom i nedeljom i to u jutarnjim terminima. Dakle, umesto kolača posle ručka, zajedno ćemo ispijati jutarnju kafu. Mislim da je to skroz ok.

Rođendansko izdanje emisje „Vikendica“ na programu je u nedelju od 17časova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga