Zahvaljujući kampanji ROSA vode „Beba bira gde“, u Gradskoj bašti postavljene su dve klupe za dojenje

Podeli:

Dve klupe za dojenje postavljene su danas u Gradskoj bašti u sklopu kampanje Rosa vode „Beba bira gde“ kojom se širi svest o značaju dojenja.
Zahvaljujući podršci čitave zajednice kroz kupovinu Rosa vode i izdvajanju 1 dinara od svake prodate boce od 1.5l, prikupljena su značajna sredstva koja su omogućila postavku 21 Rosa klupe za mame i bebe u gradovima širom Srbije, tokom 2020. godine.
ROSA voda i ove godine nastavila je tradiciju podrške mamama da svoju bebu doje u javnosti kad i gde god beba želi i postavlja nove funkcionalne klupe za dojenje u gradovima širom Srbije.

Gradonačelnik Simo Salapura je, zahvalivši na donaciji, izrazio zadovoljstvo što je ROSA odabrala naš grad i na taj način pružila podršku zrenjaninskim majkama.
– Grad Zrenjanin sprovodi mere populacione politike, a ovakav gest društveno odgovorne kompanije doprinosi našim aktivnostima – rekao je gradonačelnik Salapura.
Dojenje u javnosti u Srbiji je, nažalost, i dalje tabu tema, iako se zna koje dobrobiti majčino mleko donosi bebi i da mame treba nesmetano da doje kad god i gde god to beba želi. U okruženju gde većina ljudi smatra da je čin dojenja intiman i da mame treba isključivo da doje bebu kod kuće, uređivanjem ROSA kutaka za dojenje, ROSA voda nastavlja da pruža podršku mamama da se osećaju dobro dok doje bebu u javnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga