U Zrenjaninu se intezivno izvode radovi na održavanju infrastrukture!

Počeli su radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici, na teritoriji mesne zajednice “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, zbog kojih je zatvoren za saobraćaj motornih vozila deo te ulice, od Ulice Žarka Zrenjanina do Moriške. Izgradnja kanalizacije izvešće se duž cele Bosanske ulice, do ukrštanja s ulicama Bašaidskom i Sarajevskom, a podrazumeva izgradnju priključka na kanalizacioni sistem, te izgradnju kolektora dužine 802 m, sa pripadajućim šahtovima i slivnicima.

Radove finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a izvođač je zrenjaninsko preduzeće “Eko gradnja” doo. Ukupna vrednost opredeljenih sredstava od strane Pokrajine za ovu namenu iznosi 24,3 miliona dinara.

Predviđeno je da radovi traju do 1. septembra i odvijaće se po fazama, kako ne bi za saobraćaj bila zatvorena cela ulica, koja je dužine 560 metara. Projekat izgradnje atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici od značaja je ne samo za građane u toj ulici, koji imaju velikih problema sa odvođenjem površinskih voda, već i za sve naše sugrađane koji tu ulicu koriste kao najkraću sponu od Ulice Žarka Zrenjanina ka Gradnulici.

Trenutno je u toku redovno održavanje puteva u Miletićevoj ulici

Pored toga, u Barskoj ulici, izvode se radovi na održavanju infrastrukture koji su započeli 3. maja 2018.

Očekuje se da će radovi na poboljšanju infrastrukture grada trajati naredna dva meseca.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.