U zrenjaninskom Domu zdravlja dostupna aplikacija „Moj doktor“

Podeli:

Kako bi se pacijentima olakšalo zakazivanje pregleda kod izabranog lekara u Domu zdravlja, odnedavno je korisnicima zdravstvenih usluga na raspolaganju aplikacija Moj Doktor. Korisnicima je omogućeno da preko aplikacije za mobilni telefon pogledaju raspored rada svog izabranog lekara i ponuđene termine, te da među slobodnim terminima izaberu onaj koji im najviše odgovara i direktno u aplikaciji zakažu pregled.

Označavanjem termina u aplikaciji, ukoliko je slobodan, pojaviće se opcija „Zakaži“, a zauzeti termini prikazuju se kao „crveni“.  Ukoliko je vaš lekar odsutan videćete „žuti“ termin na kome piše za koliko dana lekar počinje sa radom, odnosno kada ima prve slobodne termine.

Pacijent kada nađe termin koji mu odgovara, pritiskom na opciju „Zakaži“ zauzima termin za sebe. Ovo će videti elektronskim putem njegov izabrani lekar, tako da nije potrebno dodatno obaveštavati telefonski ili na neki drugi način izabranog lekara u ambulanti o rezervisanom terminu.

Takođe, na displeju će pisati koji termin je odabran, a korisnicima se nudi i opcija otkazivanja termina – „Otkaži“, ukoliko budu sprečeni da dođu. Odgovorno ponašanje pacijenata, kada je zauzimanje termina u pitanju, jako je važno upravo za druge pacijente, jer ukoliko je neko sprečen da dođe na zakazani termin, a oslobodi ga – omogućiće drugom pacijentu da dođe do termina.

Preduslov da pacijenti koriste ovu aplikaciju jeste da imaju svog izabranog lekara opšte medicine, pedijatra ili ginekologa. Takođe, potrebno je da imaju važeću zdravstvenu knjižicu, jer se u prvim koracima pokretanja aplikacije traži LBO (Lični broj osiguranika) i BZK (Broj zdravstvene knjižice). Detaljno uputstvo sa slikama kako pokrenuti aplikaciju može se naći na sledećem linku:

https://izabranidoktor.mojdoktor.gov.rs/

Važno je napomenuti da je mobilna aplikacija samo dodatna mogućnost za pacijente kada je zakazivanje u pitanju, a da dosadašnji vidovi zakazivanja i dalje funkcionišu. Takođe, kao i do sada, ukoliko pacijent ima hitan problem i ne može da čeka prvi slobodan termin da zakaže, treba direktno da se javi u ambulantu svom izabranom lekaru i dogovori pregled.

Izvor: Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga