Milica Knežević dobila nagradu društvenog aktivizma

Podeli:

Nagradu Youth Heroes u oblasti društvenog aktivizma koju dodeljuje EXIT fondacija u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije ove godine uručena je Milici Knežević iz Zrenjanina.
Studentkinja koja je od 2009. godine u kolicima redovno pokazuje društvu kako nju kolica ne zaustavljaju u obavljanju kako svakodnevnih tako i vanrednih aktivnosti.

Milica Knežević 2009. godine doživela je saobraćajnu nesreću i od tada je u invalidskim kolicima. Na internetu vodi svoj blog, aktivna je na društvenim događajima a redovno ukazuje i na probleme sa kojima se susreće. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za društveni aktivizam, a kako ističe nagrada za mlade heroje joj je najznačajnija.

„Drago mi je što su prosto ti ljudi u žiriju koji su me izabrali, u kategoriji društvenog aktivizma prepoznali sve ono što sam ja do sada radila i sav moj uspeh i sigurna sam da je to sve skupa doprinelo tome da odaberu mene“, kaže Milica Knežević.

Milica je redovan student Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, a na društvenim mrežama ukazivala je na problem nedostatka lifta u zgradi fakulteta, što joj je komplikovalo studenstke dane, jer nije mogla da prisustvuje predavanjima na spratu. Zahvaljujući njoj u zgradi je instaliran lift.

„Mislim da je najznačajnija stvar svakako lift na Tehničkom fakultetu na kom studiram i prosto što je on postao sada prilagođen, iako je lift završen još uvek nije u funkciji i nismo bili u mogućnosti da ga korstimo ali se zaista nadam da će do sledeće fakultetske godine on biti u funkciji i moći da se koristi tako da smatram da je to najznačajnija stvar koja je tome doprinela, a sigurno su i moj blog i stvari o kojima pišem, koje na neki način pokreću druge ljude, tako da eto sve to“, kaže Milica Knežević.

Milica voli da istakne kako nju kolica ne zaustavljaju, već joj pomažu da uradi sve što poželi. Bavi se sportom, putuje, slika, a nedavno je i skakala padobranom.

Izvor:rtv.rs

Foto:Privatna arhiva

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga