U Kulturnom centru Zrenjanina otvoren XII „Stripolis“

Podeli:

Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren XII „Stripolis“  posvećen stripu, prezentujući aktuelnosti, novine i razvoj stripa u današnjem vremenu uz prateće sadržaje i retrospektivne osvrte na razvoj stripa u Srbiji.

Festival je otvoren izložbom „Svet u oblacima – Francuska – Srbija: Zajednička istorija  kroz strip“ koja je organizovana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Tim povodom izložbu je otvorio Stanislas Pjere, savetnik za kulturu Francuske ambasade i direktor Francuskog instituta u Srbiji.

Na otvaranju je govorio Branko Đukić, urednik časopisa „Stripolis“ i autor projekta a u ime organizatora publici se obratio Goran Marinković direktor Kulturnog centra Zrenjanina.

Nakon otvaranja izložbe održan je cospley (predškolci maskirani u omiljene strip junake), publika je mogla da poseti berzu stripova  pogleda i ručno rađene figurice istorijskih likova i strip junaka a kao završnica prve večeri održan je razgovor sa filmskim i video umetnikom Milošem Tomićem, gostom festivala.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga