Tomislav Milić MMA borac: Svaki trening i meč su korak napred

Podeli:

Borilački MMA spektakl, 36. po redu “SBC (Serbian Battle Campionship) Revenge” održan je sinoć u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Spektakularne borbe i spretnost boraca Zrenjanince su ostavljale bez daha. Podrazumeva se, najjačim aplauzima i poklicima iz gledališta bio je podravljen Tomislav Milić iz Žitiša, MMA borac. Iako bi se reklo da se ovaj momak godinama bavi MMA, njegov debi bio je upravo u Kristalnoj dvorani pre samo dve godine.

– Pre dve godine, nakon prve borbe, nisam imao nikakva očekivanja i nade da ću nastaviti da se bavim ovim. Vratio sam se boksu i kick boksu, ali mi se ubrzo ukazala prilika da ponovo nastupim na SBC-u. Trener Bojan Mihajlović je prepoznao moj talenat i moju predanost i on mi je zapravo uputio taj drugi poziv i priključio me svom timu- rekao je mladi borac Tomislav Milić.

Pripreme za ovakve vrste takmičenja izuzetno su naporne i kompleksne. Potrebna je izuzetna snaga volje i disciplina, jer bez toga teško da bi se mogao očekivati bilo kakav rezultat. Pred meč u oktagonu sportisti treniraju mesecima unazad, dva puta na dan, a kako bi se što bolje pripremili za borbu, sparinguju i sa članovima drugih klubova.

– Treninzi nisu jednostavni, ali su neophodni. Veliko mi je zadovoljstvo što sam kroz treninge imao prilike da se susretnem sa sjajnim UFC borcima od kojih sam zaista mnogo naučio. Tokom svake borbe u oktagonu svako od nas se razvija i napreduje, nezavisno od toga da li je pobedio ili izgubio. Interesantno se ovde protivnik ne određuje po uzrasnoj kategoriji, niti po visini i težini. Moj protivnik je 20 godina stariji od mene. Prati se ko koliko borbi ima iza sebe, odnosno kakav mu je score.

Iako se za MMA često vezuje epitet muškog sporta, naš sagovornik ističe da je u toku prava ekspanzija ženskog MMA.

Celokupni intervju sa MMA borcem, Tomislavom Milićem, pogledajte u ovde.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga