T & S Kapriš obezbeđuje sigurnu i najbolju negu za najmilije članove vaše porodice

Podeli:

Život je takav da svako dočeka starost na ovaj ili onaj način. Užurban način života i ponekad ne baš dobro zdravstveno stanje naših najmilijih, nažalost, tera nas da razmišljamo i o smeštanju svojih najmilijih u neku od ustanova koja će se brinuti o njima. Svima nama to zvuči nekako nezahvalno prema roditeljima ili drugim bliskim članovima porodice, ali ako se potrudimo da za njih obezbedimo najbolju moguću uslugu niko neće biti nezadovoljan. Zato treba dobro istražiti i raspitati se šta koji dom nudi i kakva je usluga i nega, da li su korisnici zadovoljni. Kako bismo vam bar malo pomogli u ovoj zaista teškoj odluci upoznaćemo vas sa nedavno otvorenim domom u Zrenjaninu za smeštaj odraslih i starih lica „T&S Kapriš“.

Ovaj dom se nalazi  u mirnom delu grada, na pogodnoj lokaciji koja obećava miran i ugodan dan, u Bagremovoj ulici broj 87 u naselju Zeleno Polje. Objekat je novoizgrađen, na 400 kvadrata za stambeni prostor, od ekološki prihvatljivog materijala, suv i hidroizolovan, grejanje je centralno, podno, po principu toplotnih pumpi.

Dom za smeštaj odraslih i starih lica „T&S Kapriš“ je ustanova socijalne zaštite koja je licencirana za pružanje domskog smeštaja za odrasla i starija lica. Korisnicima se usluga pruža u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Kapacitet doma je 29 ležajeva, od čega je 14 u prizemlju i 15 na spratu. Sve sobe i kupatila prilagođena su svim kategorijama korisnika, u zavisnosti od njihovih potreba. Dom poseduje i stolicu za lakše kretanje do sprata, takozvana lift stolica, koja je zaista neophodna u ovakvim objektima. Opremljeni su najsavremenijim medicinskim električnim krevetima i TV uređajima. U sobama i kupatilima nalazi se taster za pomoć za pozivanje sestara ili negovateljica. 

Ovaj dom ima sopstvenu kuhinju koja je izmeštena u zaseban objekat u dvorištu. Hrana je domaća i može se prilagoditi potrebama korisnika. Prelepo dvorište u lepom delu godine korisnicima pruža mogućnost za razne aktivnosti – hobiji, radne aktivnosti, sport, slobodno vreme, obedovanje….

– Ono što želimo da istaknemo je to da je stručno osoblje dostupno 24/7 i da pružaju svaku vrstu pomoći, nege i zaštite bez izuzetka. Tu je i socijalni radnik. Imamo odličnu saradnju sa lekarima i ustanovama za kućnu negu. Imamo četiri kategorije podrške. Prvi stepen se odnosi na nepokretne ljude u pelenama i na dementne. Četvrti stepen su ljudi koji su, takoreći, najlakša kategorija – pokretni i svesni. Za sada lekar dolazi nekoliko puta nedeljno, u skladu sa potrebama korisnika. Naravno, ukoliko bude potrebe, broj dolazaka će se povećati. Cene smeštaja se kreću između 50.000 i 60.000, u zavisnosti od stepena podrške. U cenu je uračunata kompletna usluga i nega, uračunate su i pelene….nema dodatnih troškova. Što se tiče kapaciteta, imamo u planu povećanje i izgradnju još jednog smeštajnog objekta, gde će biti izgrađeni apartmani. Svi zainteresovani mogu slobodno da nam se obrate, da nas pozovu i dođu da pogledaju kako to kod nas izgleda, mogu čuti i utiske od naših zadovoljnih korisnika – kaže Ivica Marjanski, menadžer doma.

Sve potrebne informacije možete dobiti pozivom na brojeve 023/521-431,
063/288-409, 069/546-65-86, možete otići lično kod njih, u Bagremovu 87 ili posetite njihov sajt tiskapris.rs .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga