Sve što vam je potrebno za miran san

Podeli:

Da bismo vodili zdrav i produktivan život, osim brige o fizičkom zdravlju, moramo voditi računa i o mentalnom zdravlju. Žvot u savremenom društvu nosi konstantne izazove čineći stres neizbežnim, bilo da je u pitanju posao ili privatan život.

Stresni događaji različito utiču na svakog od nas. Dok oni svakodnevni remete psiho-fizičku ravnotežu, drugi veći i emotivno teški, ostavljaju negativne posledice po zdravlje. Hroničan stres čini  organizam napetim i iscrpljanim iz dana u dan zato je neophodno da se on i relaksira na dnevnom nivou.

Preporučuje se šetnja, boravak na svežem vazduhu, rekreacija, meditacija, druženje sa ljudima čija energija vam prija i koji pozitivno utiču na vas. Uradite svakog dana nešto za sebe, izdvojite bar sat vremena za neke svoje aktivnosti, bilo da je to neki hobi, knjiga, film, muzika, kafa sa prijateljicom ili šetnja sa kućnim ljubimcem.

Kofein se trudite da svedete na neki minimum i praktikujte da bar jednu šoljicu kafe zamenite zelenim ili crnim čajem. Izbegavajte konzumiranje ovih napitaka posle 18h uveče. Ishranu obogatite svežim voćem, povrćem, crvenim mesom, orašastim plodovima i unosite dovoljno tečnosti tokom dana. Kako se bliži veče polako smanjujte sve osim boravka na svežem vazduhu i aktivnosti koje vas opuštaju.

Mobilne telefone, video sadržaje na računaru, tabletu, televizoru, zamenite stranicama omiljene knjige ili jednostavno, stavite slušalice i prepustite se nekoj laganoj muzici.

Unosite dovoljno vitamina i minerala, posebno sada kada je vreme promenjivo uz hladna jutra i večeri.

Kompanija Biostile preporučuje Relax kapsule koje predstavljaju dijetetski suplement koji sadrži ekstrakt matičnjaka ali i vitamine B1, B3, B5, B6, B7 kao i minerale – magnezijum i cink. Relax kapsule namenjene su normalnom funkcionisanju nervnog sistema i psihloškoj funkciji.

Više o proizvodima kompanije Biostile pronaćićete ovde.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga