Svaka čast: Spašen život dečaku iz Zrenjanina!

Podeli:

Tim hirurga iz Dečje klinike u Tiršovoj predvođen dr Draganom Vukanićem spasao je život malom Jovanu Rusiću (4) iz Zrenjanina, iako su stručnjaci na pet uglednih klinika u Evropi i SAD procenili da dečaku nema spasa!

Jovanu je tri operacije tokom aprila i maja izvađeno iz tela čak pet tumora, koje su najbolji svetski hirurzi odbili da operišu jer su smatrali da ih je nemoguće odstraniti a da dečak ostane živ ili, u najboljem slučaju, nepokretan. Međutim, samo šest dana nakon podviga lekara iz Tiršove mali Jovan je već stao na noge sa dobrim procenama za izlečenje.

Dečakova majka Sandra Babić Rusić kaže, da su pošto su odbijeni na klinikama od Istanbula, preko Nemačke, Beča i Pariza do američkog Memfisa, ona i njen suprug već počeli da gube nadu u izlečenje sina, sve dok im nije predloženo da se obrate dr Draganu Vukaniću u Tiršovoj.

Jedan od heroja ove priče, specijalista dečije hirurgije dr Dragan Vukanić, kaže da se ni u jednom trenutku nije dvoumio da li da prihvati malog Jovana, iako je njegovo stanje bilo veoma teško.

Izvor: Srbija Danas

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga