Stefan Milenković: Članovi Zrenjaninske filharmonije i ja dišemo zajedno, ovo su svetski muzičari

Podeli:

Čuveni violinista Stefan Milenković nastupio je sinoć u punoj sali Kulturnom centra Zrenjanina sa Zrenjaninskom Filharmonijom. Zbog velikog interesovanja publike najavljeni su koncerti tokom čitave godine.

Pred prepunom salom Kulturnog centra Zrenjanina, svetski priznati violinista, Stefan Milenković, u pratnji Zrenjaninske filharmonije, a pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jeftića izveo je dugo pripreman program. Pre početka koncerta Milenković je istakao da mu je veliko zadovoljstvo i čast da nastupa u našem gradu nakon tačno dve decenije.

– Veoma sam uzbuđen. Ja uvek dajem svoj maksimum i zaista sam ponosan da svi članovi Zrenjaninske filharmonije rade na isti način. Zvuče zaista fantastično i ova saradnja je ostvarena na obostrano zadovoljstvo. Mogu slobodno da kažem da članovi simfonijskog orkestra i ja dišemo zajedno. Znam dosta muzičara iz vaše filharmonije i mogu da potvrdim da je kvalitet muzike koju stvaraju na svetskom nivou. Ovde sam nastupao pre dve decenije, ali mi je u sećanju ostalo da je zrenjaninska publika veoma srdačna- rekao je Milenković.

Direktor Zrenjaninske filharmonije, Roman Bugar, istakao je da će ovaj orkestar po prvi put imati pravu koncertnu sezonu i za predstojeći period najavio 5 koncerata.

– Mi smo se potrudili da tradicionalni novogodišnji koncert zaista bude spektakl. Moram da priznam da uvek imam tremu, nezavisno od toga da li sviram ili organizujem, a kada vidite ovaj, ne mali broj publike, nije vam sve jedno. Kritike zrenjaninske publike su jako rigorozne i samim tim je odgovornost jako velika. Mi imamo u planu još koncerata tokom godine, a ono što mogu da kažem je da će Stefan Milenković nastupiti sa Zrenjaninskom filharmonijom u bliskoj budućnosti, možda već na Danima piva- naveo je Roman Bugar.

Nakon nastupa sa Zrenjaninskom filharmonijom, Stefana Milenkovića očekuju nastupi u Rusiji, a potom i turneja u Sjedinjenim Američkim Državama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga