Rekordan broj učesnika i posetilaca na jubilarnom desetom Festivalu čvaraka u Mužlji- Ekipa iz Perleza odnela pobedu

Podeli:

Iako se Mužljanci nezvanično već dve decenije nadmeću u pravljenju čvaraka, Festival čvaraka ove godine, zvanično, obeležava deset godina postojanja. Festival čvaraka i domaće rakije postao je svojevrsni brend ovog naseljenog mesta, pa ga posećuju ne samo meštani i stanovnici drugih delova Zrenjanina, već i oni iz drugih gradova i sela.

Ove godine čak 32 ekipe se nadmeće u topljenju čvara, svako smatra da je baš njegov recept najbolji, ali je ipak stručni žiri dati poslednji sud. Najbolje čvarke ove godine napravila je ekipa iz Perleza.

Među posetiocima, baš kao i među učesnicima, vlada dobro raspoloženje. Čini se da su ljudi siti pandemije i željni bilo kakvog druženja, a još ako je ono gde može dobro da se pojede i popije, onda govorimo o dobitnoj kombinaciji.

Osim timova koji tope čvarke, učešće u ovoj manifestaciji uzelo je i 80 izlagača. Na tezgama su se mogli degustirati i kupiti svi oni mesni proizvodi koji su karakteristični za banatski svinjokolj, odnosno, oni proizvodi koji nastaju na istom. Interesovanja ne manjka ni za rakiju, a kako smo mogli zaključiti tokom posete Mužlji, ni posetiocima, ni izlagačima, ni takmičarima, a ni organizatorima se ne žuri kući. Zato, ukoliko ste ove subote raspoloženi za kvatitenu hranu i fantastičnu rakiju, onda pravac čvarkijada.

A šta je naša ekipa zabeležila na terenu, pogledajte u videu ispod.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga