Prva ulična trka u Ečki, interesovanje prevazilazi sva očekivanja

Podeli:

Prva ulična trka u Ečki, u organizaciji Sportskog udruženja “Ulična trka Ečka” i Mesne zajednice “Ečka”, održaće se u subotu, 30. oktobra, s početkom u 16 časova i imaće međunarodni karakter, a takmičari će nastupiti u više kategorija – od dečjih trka do glavne trke, na stazi od 10 kilometara. Trčaće se kroz osam ulica, koje će, u periodu od 16 do 17.30 časova, biti zatvorene za saobraćaj, saopštili su danas organizatori na konferenciji za novinare.

Nemanja Đurić, inače i rekreativni atletičar, rekao je da za prvu uličnu trku u Ečki vlada veliko interesovanje i da broj prijavljenih učesnika značajno prevazilazi “prva” izdanja bilo koje trke, pogotovu u manjim sredinama. Ističe da je manifestacija značajna i u cilju oživljavanja sela i da glavna ulica u Ečki, kao i prostor “Kaštela” u celini, čine veoma lep ambijent za održavanje ovakvog sportskog događaja.


– Organizujemo u subotu dečju trku i glavnu trku, start dečje trke je u 15 časova, za sve uzraste, od predškolaca do starijih osnovaca, oni trče na trasama od 100 do 500 metara, i ja pozivam sve učenike osnovnih škola iz Zrenjanina i okoline da nam se pridruže, učešće je potpuno besplatno. Potrebno je samo da dođu kod starta trke, ispred “Kaštela”, do 14 časova, kako bi preuzeli startne paketiće. Svako dete će, po završetku trke, dobiti učesničku medalju, a najbolji od njih naći se i na pobedničkom postolju, isto kao seniori – pozvao je Đurić najmlađe učesnike trke i najavio centralni događaj. Trčaće se na trasama od 5 i 10 kilometara, kao i u štafeti 2 h 5 kilometara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga