Predstavljeni turistički potencijali Nove Crnje

Podeli:

U Info-centru Turističke organizacije Vojvodine danas su predstavljeni turistički potencijali opštine Nova Crnja, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine. Akcenat je bio na novom internet sajtu finansiranom putem konkursa resornog sekretarijata za lokalne turističke organizacije, odnosno za njihove promotivne aktivnosti.

Turistička organizacija Nove Crnje izradila je veoma reprezentativnu i sveobuhvatnu internet prezentaciju svih potencijala te banatske opštine, uključujući i projekte od značaja za turističku infrastrukturu. Pored predstavljanja resursa, bitan aspekt je i brendiranje lokaliteta, proizvoda i usluga koje ova opština nudi, kao sastavni deo mreže turističke ponude Vojvodine.

Prisutnima su se obratili pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, direktor Turističke organizacije Vojvodine i današnji domaćin dr Nataša Pavlović, zamenik predsednika Opštine Nova Crnja Dragan Daničić i direktor Turističke organizacije Nove Crnje Nikola Tolčin.

Sekretar Ivanišević je govorio o tome koliko ovakav vid podrške i promocije motiviše gradove i opštine, te njihove turističke organizacije, ističući značaj sinergije svih učesnika, počev od resornog sekretarijata, preko krovne organizacije – Turističke organizacije Vojvodine, pa sve do lokalnog nivoa, civilnog sektora i pojedinaca.

– Ideja je da svi zajedno pomognemo lokalnim samoupravama da budu što bolje predstavljene i siguran sam da u Vojvodini postoje stotine skrivenih bisera, ali do njih dolazite tako što otvorite na milione školjki i nađete jedan. Na ovaj način tragamo za skrivenim biserima. Na inicijativu Turističke organizacije Vojvodine, našeg strateškog partnera u razvoju turizma, raspisali smo konkurs namenjen lokalnim turističkim organizacijama, kako bismo pomogli da upravo ti biseri dođu do javnosti. Taj konkurs ima cilj da pomogne turističkim organizacijama da mnogo bolje, jasnije i modernije prikažu čime raspolažu- rekao je Ivanišević. On je dodao da je Vojvodina veliko turističko blago koje bi svi zajedno trebalo da pokažemo i domaćem i razvijenim turističkim tržištima.


Direktor Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović istakla je da je ovakav vid predstavljanja lokalnih turističkih organizacija veoma važan, a pogotovo u Novoj Crnji, jer je jedna od najmlađih organizacija, osnovana u maju tekuće godine. Ona je naglasila da je udruživanje u formi klastera, ili udruživanje resursa radi zajedničkog nastupa TOV sa lokalnim turističkim organizacijama od vitalne važnosti za bolji i efikasniji nastup na tržištu, a u svetlu činjenice da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat prepoznaju značaj turističkih organizacija.

Današnje predstavljanje turističkih potencijala Nove Crnje bilo je praćeno folklorom, narodnim nošnjama i degustacijom lokalnih proizvoda, koji predstavljaju neizostavni deo turističke ponude.

Direktor TO Nova Crnja Nikola Tolčin rekao je, predstavljajući novi sajt, da ta opština, iako je mala, može da se pohvali bogatim kulturnim životom, velikim brojem verskih objekata, atrakcija, razvijenim lovnim i ribolovnim turizmom. Stoga je i sam sajt korak dalje u dostizanju višeg nivoa promocije i plasiranja turističkih proizvoda i usluga, kao i ka inovativnijem pristupu promociji turizma. Pored Đure Jakšića, Nova Crnja akcenat stavlja i na manifestacije poput Liparskih večeri i priredbe tokom proslave slave – Svetog Prokopija, kao i na značajnu znamenitost – dvorac Nojhauzen.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga