Oaza mira Stanke Stupar

Podeli:

U susret Festivalu cveća u Žitistu, rešili smo da posetimo botaničku baštu, 25 hrastova i njenu vlasnicu Stanku Stupar, pogledamo te divne biljke i proverimo šta će se od toga naći na ovim manifestacijama.

Bašta zaklonjena od pogleda javnosti svoju lepotu čuva samo za sebe i svoje vlasnike koji vode brigu da svaka biljka ima uslove koji joj najviše odgovaraju. Veliki broj mediteranskih biljaka plenio je poglede svojom lepotom i raskoši.


Vlasnica nas je upoznala sa svojim mezimcima koje je pre više od 35 godina prenela iz svog rodnog kraja tog divnog Mediterana. Ipak, kako smo saznali ona svoje biljke neće javno prikazivati na bilo kakvim festivalima cveća, jer kako kaže, oni su lepi sami za sebe, a njoj je dovoljno da bude u njihovoj blizini i da se oseća lepo. Ni jedna biljka nije na prodaju niti je ikada bila, mada je bilo primamljivih ponuda sa puno nula, kroz osmeh nam je rekla vlasnica.


Biljke su kao i svako drugo živo biće, samo ne mogu da se kreću, ali imaju svoju energiju i osećaju ljubav koju im pružam- kaže Stanka i dodaje da bez ljubavi nema ničega.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga