Nove kante za odlaganje zaštitne opreme – maski

Podeli:

Zajedničkim angažovanjem Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, Grada Zrenjanina i kompanije Remondis Medison DOO Zrenjanin, na prostoru ispred gradske kuće, u Big tržnom centru
i na glavnoj autobuskoj stanici, postavljene su kante za odlaganje zaštitnih maski.

„Upotrebljene maske su potencijalno infektivni i opasni otpad, koji ne treba mešati sa komunalnim otpadom. Ovakva vrsta otpada počela je da se pojavljuje nakon izbijanja pandemije korona virusa“ – kaže za RTV Santos direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Slika upotrebljene zaštitne opreme, odnosno maski na zelenim površinama, trotoarima, oko kontejnera postala je sve češća. „Kako bismo zaustavili takvu sliku na ulicama Zrenjanina i sačuvali ugled grada kao grada zelenila, došli smo na ideju da zajednički preduzmemo nešto i damo doprinos u prevazilaženju i rešavanju ovog problema. Molimo građane, da u postavljene kante odlažu isključivo iskorišćene zaštitne maske. Na ovaj način zajednički doprinećemo očuvanju zdravlja i životne sredine, što je i u interesu svih nas“ – ističe Milinković.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga