Mlekoprodukt i linija sireva Ile de France – pokrovitelji Festivala francuskog
filma

Podeli:

U Beogradu se od 15. do 19. juna održava četvrti Festival francuskog filma, u organizaciji Francuskog Insituta u Srbiji, a jedan od pokrovitelja ove prestižne filmske smotre je i kompanija Mlekoprodukt.

Najaktuelnija ostvarenja francuske kinematografije,u koja spadaju i filmovi iz ovogodišnje selekcije filmskog festivala u Kanu,  biće prikazivani u bioskopima na otvorenom na Kosančićevom vencu i kod Silosa Beograd, u MTS Dvorani i na onlajn platformi MojOFF. Sve projekcije na festivalu su besplatne za posetioce.

Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je čuveni srpski glumac Miki Manojlović, a koji je na sinoćnjem otvaranju na Kosančićevom vencu, pre projekcije filma “Don Žuan” reditelja Serža Bozona, istakao kako je veoma dobro što se francuski film ponovo vraća pred našu publiku kroz ozbiljan festival sa odličnim filmovima. Prisutnim gostima obratio se i Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji.

Festival će biti zatvoren dramom “Hronologija nasilja” višestruko nagrađivanog režisera Manuela Šapire, još jednog gosta ove manifestacije, koji će zajedno sa glumcem Dalijem Bensalahom (poznatom po ulozi u filmu iz serijala o Džejmsu Bondu “Nije vreme za umiranje”) uživo predstaviti svoj film srpskoj publici, uvek otvorenoj za filmska, ali i gastronomska iskustva iz Francuske.

Baš zbog toga, fini francuski sirevi iz linije Ile de France, koje u Srbiji distribuira kompanija Mlekoprodukt kao de Savencia Grupe,  biće predstavljeni na četiri degustacije, od kojih će poslednja, na zatvaranju festivala 19. juna, imati i svečani karakter. Učešće kompanije Mlekoprodukt u ovom važnom kulturnom događaju koji slavi francusku filmsku umetnost još jedna je potvrda privrženosti principima društvene odgovornosti kroz aktivnu podršku kulturi i međunarodnoj umetničkoj saradnji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga