ICEPS ugostio delegaciju sa VSGT Maribor: Učimo od najboljih!

Podeli:

Delegacija Više strukovne škole za ugostiteljstvo i turizam VSGT Maribor boravila je u dvodnevnoj poseti Srbiji od 28. do 29. maja 2023. godine tokom koje je posetila i Visoku strukovnu školu ICEPS, kao i dve ICEPS nastavne baze: Vinsku kuću Kovačević i hotel Sheraton Novi Sad.

Tatjana Klakočar (oblast wellness), Andreja Alič (oblast desitancijski menadžment, ekonomija i wellness), Katja Zdravec (engleski jezik i zaduženja u organizaciji nastave) i Tanja Abarca Kokol (nemački jezik i licenca turističkog vodiča) bile su predstavnice i članice delegacije škole koja ima tradiciju dugu preko 25 godina i reputaciju koja je svrstava u sam vrh po kvalitetu obrazovanja u oblasti ugostiteljstva i turizma u Sloveniji i šire.

Četvoročlana delegacija VSGT Maribor posetila je visokoškolsku jedinicu (VŠJ) ICEPS u Novom Sadu gde su se sastali sa članovima Uprave Visoke strukovne škole ICEPS prof. dr Srđanom Stojanovićem, direktorom ICEPS-a, Marijom Papić, koordinatorkom Kvaliteta nastave i Međunarodne saradnje, kao i sa Daliborkom Mićanović, specijalistom za organizaciju nastave na studijskim programima Menadžment u hotelijerstvu, gastronomiji i restoraterstvu, i Bojanom Spasojevićem, koordinatorom studijskih programa Menadžment u hotelijerstvu, gastronomiji i restoraterstvu.

Na radnom sastanku razmenjivale su se ideje, iskustva i znanje u cilju boljeg razvoja samih studijskih programa (literature, kvalitet predavanja, način ocenjivanja, atraktivnost i modernost predmeta i dr.), ali i međusobnog povezivanja i saradnje između naših ustanova na čemu će se intenzivno raditi kroz Erazmus program, ali i druge vidove međunarodne saradnje.

U okviru planirane posete, profesorke iz Slovenije obavile su i razgovore sa profesorima ICEPS ugostiteljskih smerova: prof. dr Bojanom Kalenjuk Pivarski (oblasti gastronomije), prof. dr Draganom Psodorovim (oblast tehnologija hrane) i prof. dr Jelicom Ilić (oblast turizam).

Tokom posete predavači VSGT Maribor imale su priliku da uz stručno vođenje Marije Todorović, šefice Studentske službe VŠJ ICEPS obiđu i specijalizovani kabinet u kome se izvode predavanja i vežbe iz oblasti ugostiteljskih smerova: Menadžment u hotelijerstvu, Menadžment u restoraterstvu i Menadžment u gastronomiji.

U neformalnom delu zvanične posete poslužena su vina Grašac Beli i Frankovka iz čuvene Vinarije Vinum (Sremski Karlovci), jedne od nastavnih baza ICEPS-a gde se organizuju vežbe za studente iz predmeta Enologija sa somelijerstvom.

Bila je to dobra prilika da se profesorke upoznaju sa autentičnim ambijentom, enterijerom i pozicijom jedne od najpoznatijih i najposećenijih vinskih kuća u Srbiji, kao i sa posebnim uslugama koje vinska kuća Kovačević nudi posetiocima, poput uparivanja vina sa tradicionalnom lokalnom kuhinjom.

Predstavnici ICEPS-a i VSGT Maribor na kraju zvanične posete obišli su i Hotel Sheraton Novi Sad gde su između ostalog imali priliku i da posete wellness centar gde upravo studenti ICEPS programa Menadžment u hotelijerstvu obavljaju redovnu praktičnu nastavu.

Podsećanja radi, delegacija ICEPS-a u istom sastavu boravila je na VSGT Maribor u martu ove godine kada je obavljen čitav niz radnih sastanaka upravo sa menadžmentom VSGT na čelu sa prof. dr Tanjom Angleitner Sagadin, direktorkom VSGT-a. Tadašnja poseta bila je fokusirana na upoznavanje sa načinom organizovanja vežbi za studente u adaptiranoj profesionalnoj kuhinji u školi, kao i poznatom restoranu škole pod imenom „Restavracija Sedem” u kome su upravo studenti glavne zvezde.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga