Crveni krst Zrenjanin realizuje projekat „Sigurnije škole, otpornije zajednice“

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Od aprila 2018. godine Crveni krst Zrenjanin započeo je realizaciju projekta „Sigurnije škole, otpornije zajednice“ sa OŠ „Petar Petrović Njegoš“. U okviru programa Crvenog krsta Srbije „Smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti“, Crveni krst Zrenjanin je 30.05.2018. godine za 1198 učenika OŠ „Petar Petrović Njegoš“ održao plenarno predavanje sa temom „Poziv hitnim službama, porodični plan evakuacije i komunikacije“. Predavanje je sprovedeno u okviru projekta „Sigurnije škole, otpornije zajednice“.

U subotu, 9. juna Crveni krst Zrenjanin i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u saradnji sa Vatrogasno spasilačkim bataljonom u Zrenjaninu planiraju vežbu evakuacije učenika u slučaju požara, i pružanje prve pomoći povređenim učenicima, sa početkom u 9 časova.

U okviru vežbe planirano je da nastavnici sa učenicima na zvuk zvona organizovano u koloni po dvoje izlaze iz učioniceu hodnik do dežurnog nastavnika kod stepenica koji ih usmerava do izlaza.

Nakon izvršene evakuacije, čije je planirano trajanje 5-6 minuta, stiže vatrogasno vozilo koje se zaustavlja ispred glavnog ulaza škole. Vatrogasci ulaze u zgradu škole i evakuišu dva povređena učenika koji usled povreda nisu mogli samostalno da napuste zgradu. Po završetku prve evakuacije i ulasku učenika druge smene u učionice biće odrađena i druga vežba evakuacije (oko 9,30 časova).

Učenici koji su do tog momenta napustili školu postrojavaju se po odeljenjima i posmatraju demonstraciju ekipe prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin koja od vatrogasaca preuzima povređene učenike i ukazuje im mere prve pomoći.

Foto: Crveni krst Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga