„Zbog droge sam hteo da se ubijem“-bivši zavisnik

Podeli:

Poznato je koliko su sve vrste oblika zavisnosti prisutne u našem društvu, a veruje se da je najopasnija upravo ona od droge. Metadonski zavisnici takođe spadaju u najteže i najduži je proces izlečenja. Već smo ranije govorili o uspešnosti koju ima Reto Centar Ima nade u Beogradu prilikom pručanja pomoći zavisnicima.

Nedavno smo razgovarali sa Jovanom Ležajićem, zrenjanincem, koji već osam godina boravi u ovom centru i koji je sada već bivši narkoman.

  1. Jovane,kako si i zbog čega ušao u svet droge?

Sve je počelo sa nekih mojih 16 godina sa tabletama,da bih ubrzo prešao na travu a na kraju i na spid i heroin. Ja sve vreme nisam smatrao da imam problem,mislio sam da mogu da se izvučem kad god poželim,međutim svet oko mene je počeo da se raspada.

2. Kada je tvoja porodica shvatila da imaš problem?

Majka je ubrzo primetila da nešto nije bilo u redu sa mnom, vodila me je i kod psihijatra, on me je poslao u Drajzerovu , međutim čim sam izašao nastavio sam sa drogiranjem.Zbog droge sam završio i u zatvoru nekoliko puta.Iz kuće sam rasprodao sve stvari,porodica je jako teško podnosila moje stanje,a ja to sve nisam video.

3.Kako si dospeo u Reto centar Ima nade?

Na nagovor majke i sestre sam otišao tamo i iako sam se na početku opirao,moj život se ubrzo promenio…

Ostatak razgovora sa Jovanom pogledajte u video prilogu:

Ceo intervju sa Jovanom Ležajićem pogledajte u nedelju u 17h u emisiji Vikendica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga