Šta dostavljači misle o svom poslu

Podeli:

Biserka Đuričić ima 35 godina. Završila je srednju medicinsku školu u Zrenjaninu i nakon završetka škole počela da radi u struci. Nakon dosta godina provedenih u smenskom radu odlučila je da prestane time da se bavi.

Nekoliko godina radila je u jednoj osiguravajućoj kući, ali je zbog pandemije korona virusa napustila taj posao i ostala kod kuće sa decom koja su u tom momentu bila suviše mala. Tada je zaposlenje stavila u drugi plan.

Međutim,ove godine sa dolaskom kompanije za dostavu Wolt u Zrenjanin,rešila je da se oproba i u ovom dinamičnom poslu.

Saznajte kako joj se dopada posao dostavljača.

1.Kako si postala Wolt dostavljač? Da li je postojala neka vrsta obuke? Koje uslove si morala da ispuniš?

Kada sam čula da Wolt stiže kod nas odmah sam aplicirala za posao, reklamu sam videla na Instagramu. Pošto imam dosta prijatelja koji žive i rade u Novom Sada, Beogradu već sam bila obaveštena o tome koliko je Wolt jaka kompanija, tako da nisam oklevala ni sekunde. Obuka je u vidu prezentacije na Wolt aplikaciji. Zaista je lako rukovati njome, bukvalno se sve radi na aplikaciji. Uslovi su bili da sam punoletna, iskustvo u poslu dostave je bio dodatan plus.

Biserka Đuričić,Wolt dostavljač

2.Koliko sati dnevno radiš i koje sredstvo koristiš kao prevoz?

Dostavu radim automobilom. Radim uglavnom 8 sati dnevno. Nekada se desi da radim duže, kada baš ima posla, što donosi veću zaradu.

3.Da li su teške kutije na ledjima koje nosiš?

Same torbe za automobile nisu teške. One koje nose biciklisti i dostavljači koji koriste skuter kao prevozno sredstvo su malo teže.

4.Šta je najneobičnije što si nekome nosila?

Iskreno nisam baš nosila nešto neobično. kolega je nosio fen za kosu :), a meni su lično najdraže porudžbine iz cvećare.

5.Da li ti ljudi daju bakšiš prilikom dostave?

Uglavnom da. Neki korisnici ostave bakšiš, neki zaokruže cifru. Retki su oni koji traže baš u dinar da im se vrati kusur.

6.Da li si imala neke neprijatne situacije?

Za sad nisam imala neprijatnih situacija na terenu. Desilo se samo jednom da nisam mogla da isporučim hranu, jer korisnik nije otvarao vrata niti se javljao na telefon. Naša podrška je to vrlo brzo sredila

7.Koliko je plaćen posao?

Zarada zavisi od broja dostava koje imaš i koliko sati provedeš na mreži, mi sada već imamo dosta posla i možemo i nedeljne bonuse da ostvarimo. Nisu tako visoki kao u većim gradovima, ali polako biće i toga. Uglavnom ja sam zaista zadovoljna zaradom i moja zarada za prosli mesec je bila 80000. Ponavljam to je individualna stvar i zavisi od dostavljača, odnosno od broja dostava i sati provedenih na terenu.

8.Šta se dešava ukoliko ne stigneš na vreme na adresu? Ko snosi odgovornost?

Pošto je ovo mali grad uglavnom svuda stižemo na vreme, desi nekada da je baš velika gužva i da kasnimo sa dostavom maksimalno 10 minuta. Nekada nije do nas već do restorana, kada im je potrebno više vremena da naprave hranu ili je kod njih prebukirano pa kasne. No to su sve dopustiva kašnjenja i korisnici imaju razumevanja. Naravno da ukoliko je to više od pola sata, a problem je u dostavljaču tada na žalbu korisnika reguje podrška wolta i rešava problem.

9.Koliko km dnevno predješ?

Pređem nekada i 150 km kada ima dosta posla, uglavnom neki prosek je 100 km po danu

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga