Tradicionalni Dan otvorenih vrata srednje Poljoprivredne škole u Zrenjaninu- Idemo u korak sa zahtevima tržišta

Podeli:

Tradicionalni Dan otvorenih vrata održan je prethodnog vikenda u srednjoj Poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu. Učenici svih smerova i razreda bili su u ulozi prezentera, a njihov zadatak je bio da zainteresovanim budućim drugarima iz škole pojasne kako se odvija teorijski i praktični deo nastave.

Direktor zrenjaninske Poljoprivredne škole istakao je da je nastavni plan usklađen sa potrebama tržišta rada, da nastavni kadar ulaže veliki napor da stručno osposobi decu koja pohađaju ovu školu. Ima onih motivisanih, ali i nemotivisanih đaka, a ono na šta su posebno ponosni je to što obe grupe iz škole ponesu i znanje i iskustvo. Iako većina srednjih škola ima prolem pri upisu novih đaka, to nije slučaj sa ovom obrazovnom ustanovom.

– Mi već tri godine unazad imamo stoprocentnu popunjenost kapaciteta. Mogu da istaknem da su za poljoprivredu jednako zainteresovana deca iz grada i deca iz sela. Mi smo ponosni na naše đake i na one koji će to tek postati, jer ovde, pre svega, vlada zajedništvo- rekao je direktor Vladimir Popov.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga