Pioniri Proletera prvaci Srbije!

Podeli:

Mladi odbojkaši Proletera obradovali su svoje navijače danas. Oni su u Kristalnoj Dvorani u finalu Finalnog turnira Prvenstva Srbije 2024. savladali izuzetno dobru ekipu OK Karađorđe iz Topole rezultatom 3:0, po setovima 29:27. 25:18 i 25:16. Osim titule, naši igrači dobili su i pojedinačne nagrade: za MVP turnira proglašen je kapiten pionira Dušan Zečić, za najboljeg primača Nikola Funduk, za korektora Aleksej Jelisić i najboljeg blokera Srdjan Štrbac

Protivnik nije bio ni malo lak, ali naša ekipa je bila složna i uspeli smo da završimo utakmicu u našu korist.Fenomenalno se osećam Svaka  čast momcima kako su igrali.Ja skidam kapu ovoj deci. U klubu zaista veliku pažnju obraćamo na rad sa njima. Sve su to samo naša deca, iz našeg kluba. Ovo je uspeh ne samo moj, već i kolege Predraga Tanackovića koji ima mnogo iskustva, a koje meni kao mladom treneru veoma znači. Mislim da se naš rad ove godine zaista vidi”, kaže Darko Jančić, trener OK Proleter.

Ova deca imaju šansu da od odbojke naprave nešto u svom životu, jer oni to vole mnogo i to su i pokazali ovog vikenda. Pre dve godine ovi dečaci su bili prvaci Srbije u pretpionirskoj selekciji. Nas već za nepune dve nedelje očekuje finalni turnir Prvenstva Srbije u pretpionirskoj selekciji dečaka. Devojčice koje su vicešampionke Vojvodine, nažalost nisu uspele da se plasiraju na državno finale. Domaćin će biti naš klub i Grad Zrenjanin u selekciji pretpionira i pretpionirki. Finalni turnir će se odigrati od 31.maja do 2.juna, rekao je Jančić i ujedno se zahvalio publici, roditeljima, prijateljima kluba i ljubiteljima dobre odbojke na sjajnoj atmosferi koju su napravili danas. Bez njih ovo finale ne bi imalo ovakav sjaj.

Za tim su igrali: Zečić -kapiten, Stankov, Jelisić, Štrbac, Funduk, Šesto, Tričković, Tančić, Markov, Stoiljkovski, Rakiċ, Banč, Šamanc i Djakovački.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga