Nikola Kovačević potvrdio odličnu formu pred Svetsko prvenstvo u Segedinu

Podeli:

23.-24.07. održano je 2. Nacionalno izborno takmičenje za ulazak u reprezentativne sekecije za odlazak na seniorsko Evropsko prvenstvo koje se održava u Minhenu u avgustu mesecu, Svetsko prvenstvo  juniorsko i seniorsko do 23.godine koje se održava u Segedinu u septembru mesecu i takmičenje Olimpiskih nada za kadete i mlađe juniore koje se održava u Bratislavi u septembru mesecu.

Kajak klub Begej učestvovao je sa tri takmičara, Nikolom Kovačevićem koji je pored obezbeđene discipline K-4 500m za Svetsko prvenstvo na izbornom takmičenju u odličnoj trci u K-2 500m ubedljivo pobedio sa partnerom Brankom Lagundzićem iz Šabačke Zorke, i time obezbedio veslanje na Svetskom prvenstvu i drugu disciplinu, što je pokazatelj da je Nikola ove godine u odličnoj formi.

Pored Nikole, na ovom izbornom učestvola su i dva kadeta, Stevan Bojanić i Stefan Trubajić, ovo je za njih prvo takmičenje za izbor u kadetsku reprezentaciju Srbije, pa je bilo teško očekivati da se u ovako jakoj kadetskoj konkureciji izbore za reprezentativni dres, rezultati su bili više nego dobri, iznad očekivanja, pokazali su dobru formu, i veliku nadu da već sledeće godine mogu biti deo reprezentativne ekipe.

Stevan Bojanić je odličnim veslanjem u kvalifikacijama u trkama K-1 200m i K-1 1000m, izbori dva finala, na 200m A finale, dok je na trci na 1000m izborio B finale, prevelika želja za dobrim plasmanom odmogla mu je da se uvrsti u spisak takmičara za odlazak u Bratislavu, dok mu je u trci K-1 1000m za malo izmaklo A finale, pa je u trci u  B finalu u cilj ušao kao 8 i time završio učešće, a u trci loše izveslao u K-1 500m i takmičenje u ovoj disciplini završio u kvalifikacijama.

Naš treći predstavnik Stefan Trubajić uspeo je da se domogne B finala u K-1 200m iz kvalifikacija  i  domogne se 7 mesta, dok je u  K-1 500m lošim veslanjem takmičenje završio u kvalifikacijama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga