Sa više od 6000 posetilaca prvog dana, Weekend.17 oborio sve rekorde

Podeli:

Weekend.17 uspješno je započeo, okupivši više od 6000 ljubitelja dobre zabave te sjajnih i poučnih panela i predavanja. Nakon prvog dana inspirativnih panela i networkinga, uslijedio je nezaboravni party svjetski poznatog DJ-a i producenta Fedde Le Granda, koji je rasplesao Rovinj. Bogat program nastavlja se sa 220 predavača iz cijelog svijeta, koji se izmjenjuju na pozornicama ukupno devet dvorana stare Tvornice duhana Rovinj, pod pokroviteljstvom Adris grupe.

Najveći dojam na publiku u petak ostavio je Thomas Erikson, autor hit knjige Okruženi idiotima koji je nasmijao prepunu dvoranu svojom izjavom: „Ponekad tog idiota pronađete u ogledalu – to se meni dogodilo!“ Na humorističan, ali duboko poučan način, Erikson je publiku naučio kako bolje komunicirati s ljudima koji imaju različite osobnosti.

Dr. Ali Fenwick, poznat kao “Moderni psiholog”, oduševio je publiku svojim vizijama o budućnosti umjetne inteligencije. „Vaš motiv pri korištenju i razvijanju AI-a definira smjer kojim će umjetna inteligencija ići“ rekao je Fenwick čime je publici poručio da AI može biti više od alata za produktivnost – postaje partner koji razumije ljudske vrijednosti. Fenwickovi primjeri iz prakse pokazali su kako humanizirana AI može ne samo poboljšati poslovanje već i unaprijediti ljudske odnose.

Zahtjevnu publiku u Rovinju oduševio je i Dragan Bjelogrlić, poznati redatelj i producent, koji je podijelio insajdersku priču o tome kako je regionalni hit “Toma” probio granice lokalnog tržišta što je po njemu samo dokaz da dobar proizvod uvijek dođe do publike, ma kako taj put trnovit bio i usprkos kontroverznim crnim listama. „Nisam samo ja na njima nego još neke moje kolege koje imaju istu sudbinu. Recimo, što bi se desilo kad bi došao neki redatelj s projektom i rekao da želi da mu glume Bjelogrlić, Nikola Kojo, Ceca Bojković i Anita Mančić, što bi se dogodilo s tim projektom? To je naravno teško dokazivo. Pretpostavljam da će doći i reakcije da nema crnih lista u Srbiji, ali ja znam za dva projekta koja su na taj način odbijena.

Televizijska lica Mojmira Pastorčić i Ivana Petrović na panelu „Format newsa – kako dalje?“ uzburkale su atmosferu pitanjem: „Tko zaslužuje biti u vijestima?“. Dok je Pastorčić branila gostovanje kontroverznih figura poput Andrewa Tatea, rekavši: „Mjesto im je u programu jer o njima priča naša publika,“ Ivana Petrović je podsjetila publiku na važnost povjerenja: „Vijesti radimo za gledatelje, a lica koja ih prenose moraju biti ona kojima se vjeruje.

Košarkaške legende, Aco Petrović i Damjan Rudež na panelu „Između terena i reflektora: od sporta do showbizza“ razgovarali su o sportskom naslijeđu i današnjim sportskim ikonama. Petrović je publiku nasmijao komentarom: „Dražen Petrović bi bio današnji LeBron James da je živio u ovom vremenu društvenih mreža.“ Panel je zaključio da unatoč promjenama u sportu, prave legende ostaju zauvijek.

Thomas Golubić, glazbeni producent koji se proslavio odabirom glazbe za najpopularnijih serija današnjice, Breaking Bad i Better Call Saul, Milanu Majeroviću Stilinoviću iz ZAMPa govorio je o budućnosti glazbene produkcije u filmskoj industriji. „Umjetna inteligencija nije vješta u prepoznavanju i razumijevanju emocija, posebno kada se radi o složenim temama poput obiteljskih trauma ili depresije. Algoritmi jednostavno nisu u stanju pojmiti te duboke emocionalne slojeve“, objasnio je Golubić, naglašavajući da njegov posao ne može biti zamijenjen umjetnom inteligencijom, za razliku od nekih drugih poslova. „Kako bi AI mogao razumjeti iskustva poput obiteljskih trauma ili osjećaj prvog vođenja ljubavi?“ rekao je Golubić.

Izvor:weekend.hr

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga