Usvojen Zaključak o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija“ za 2021. godinu

Podeli:

Deveta sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je danas u velikoj sali Kulturnog centra, a na dnevnom redu bila je samo jedna tačka – Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2021. godinu.


Usvajanjem tog zaključka data je saglasnost na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin za 2021. godinu, koji je usvojio Nadzorni odbor ovog preduzeća na sednici održanoj dana 07.05.2021. godine i nalaže se JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin da Gradonačelniku grada Zrenjanina jednom mesečno dostavi Izveštaj o sredstvima utrošenim na realizaciju Programa.


Zamenik gradonačelnika Zrenjanina rekao je novinarima po završetku današnjeg zasedanja da je na poslednjoj sednici, održanoj u petak doneta odluka po kojoj JKP “Vodovod i kanalizacija”, kao što to rade sva komunalna preduzeća u Srbiji, može da se bavi i izgradnjom nedostajuće infrastrukture.


– Naravno, ta infrastruktura isključivo je vezana za delatnost kojom se to naše preduzeće bavi, a to su pijaća voda, kao i fekalna i atmosferska kanalizacija. Posle te odluke pristupili smo sledećoj i zato je ovo hitna sednica kako bismo mogli krenuti sa radovima na izgradnji nedostajuće infrastrukture za kompaniju Linlong, ali ne samo za njih, već i druge privredne subjete koji će poslovati u našem gradu. U ovom trenutku, imamo građevinsku dozvolu za vodovodnu mrežu i za fekalnu kanalizaciju, uskoro očekujemo i predaju za lokacijske uslove za atmosfersku kanalizaciju. Dakle, pristupamo izgradnji te nedostajuće infrastrukture, a kada neko pita – zašto to radi Grad, a ne Republika koja je na neki način omogućila Gradu da ona finansira ovu izgradnju odgovor je zbog toga što Zakon o komunalnim delatnostima jasno kaže da se time bavi lokalna samouprava i JKP koje je ona opredelila – rekao je Santovac.
Kako se u materijalu za ovu tačku navodi, za komunalno opremanje radnih zona “Jugoistok” planirano je 448.200.000, a ukupne subvencije za 2021. godinu za zrenjaninski “Vodovod” iznose više od 105,2 miliona dinara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga