Oglasio se gradonačelnik Zrenjanina zbog problema sa vodosnabdevanjem

S obzirom na problem vodosnabdevanja u gradu, obratili smo se gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

“Želim da se izvinim svim građanima Zrenjanina zbog tih problema u vodosnabdevanju. Praktično, imali smo jedno iskakanje sa strujom. Dok su ljudi resetovali pumpe u samoj fabrici, bilo je nestanka vode, a onda, imali smo plansko isključenje u 23 časa do 7, koje se produžilo praktično do pola 9, 9. Najbitnije je da je urađeno sve što je planirano, da smo uspeli”, rekao je Janjić.  

Investitor u samoj fabrici prerađivao je postrojenje i on je uspeo da podigne pritisak.

“Verujem da do večeras se normalizuje snabdevanje u samom gradu. To je jedan veliki poduhvat koji smo morali na ovakav način da uradimo i u ovo nevreme, za vreme vanrednog stanja. Radimo mnogo da skinemo zabranu. Imamo odlične rezultate i na izlazu iz fabrike imamo odlične rezultate u svim delovima grada. Gledamo da to ostane tako, da ispunimo sve parametre i sve zahteve za skidanje zabrane. Ne ide lako, imamo problema, ali rešavamo jedan višedecenijski problem i siguran sam da će Zrenjaninci biti zadovoljni”, rekao je Janjić. 

Nema planskih isključenja više. Rešavaju se i same havarije na vodovodnoj mreži u gradu koje treba da se saniraju. Ekskluzivno je gradonačelnik rekao na koji način će se rešiti problem vodosnabdevanja u zgradama i kad.  

“Pokušaćemo sve zgrade da opremimo pumpama. Imamo situaciju da u zgradi “Lepe Brene”  nemamo problem sa pritiskom, a da već u zgradi pored u Ruži Šulman ima problem na drugom i trećem spratu. Sve zgrade, bez obzira što je to obaveza vlasnika stanova i zgrada, opremićemo dodatnim pumpama koje će gurati dodatni pritisak”, istakao je gradonačelnik.

On je uveren da ćemo leto dočekati spremni i da će svi imati dobru vodu sa dobrim pritiskom u svojim domovima. 

Od juče je započela nabavka dodatnih pumpi i u vreme vanredne situacije će se opremati zgrade. 

Bušiće se dodatni bunari na izvorištima i investitor će praviti nove rezervoare za povećanje kapaciteta. 

“Najbitnije je da je prečišćena voda i da su rezultati odlični”, zaključio je Janjić.  

 

 

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

  1. Gospodine gradonačelniče,
    Nisu samo zgrada Lepa Brena i zgrada na Ruži ceo grad.
    Postoje i druge višespratnice koje imaju problem sa vodosnabdevanjem. Sada je 13:22, i tek sada smo “dobili” vodu u Naselju Brigadira Ristića – zgrada višespratnica blizu Štrosmajerove, kod nadvožnjaka. Zgrada sa 5 ulaza i sve ukupno sa više od 200 stanara. Da ne govorimo i o okolnim višespratnicama.
    U ime moje porodice i svih naših komšija, molim vas da kao predstavnik i upravitelj našeg grada utičete na VIK i na Fabriku vode da nam više ne priređuju ovakva neprijatna iznenađenja. Ovo je bio najgori mogući momenat za isključenje vode, jer smo svi pod stresom zbog ove pandemije virusa, a voda nam je baš SADA neophodna u svakom momentu SVIMA.

  2. A zašto je voda žuta? To prečišćen voda?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.