Nastavljena gradnja obilaznice, probija se trasa sa dve strane

Podeli:

Nastavljeni su radovi na izgradnji tranzitnog puta oko Zrenjanina – obilaznice, pripremom trase sa dve strane. Putari su na delu budućeg puta između Temišvarskog druma i lokacije mosta na levoj obali Begeja, gde mašine čiste trasu u širini neophodnoj za dalje radove i prilaz reci.   Istovremeno, trasira se deonica u Gradnuličkom ataru, od izlaza iz Prvomajske ulice, mesta na kom će se graditi kružna raskrsnica, prema budućem mostu, ka desnoj obali Begeja. Put sa ove strane vodi kroz njive, na kojima se može uočiti trag prolaska mašina i početak pripreme terena za buduće radove. Zbog prirode terena, odnosno rastresitog poljoprivrednog zemljišta, kako ističu putari, posebnu pažnju će posvetiti pripremi podloge za buduću saobraćajnicu.  

 Ove zemljane radove izvode radnici preduzeća “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja”. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja, iznosi 3,7 kilometara. To je otprilike polovina neizgrađenog dela obilaznice, čija je ukupna dužina, od novosadskog do beogradskog puta 14,5 kilometara. Koliko je posao zahtevan, možda najbolje govori podatak da je za trasu koja se sada gradi bilo neophodno imovinsko-pravno rešiti vlasništvo na čak 91 katastarskoj parceli, koje su pobrojane na gradilišnoj tabli.    

 Grad Zrenjanin, u saradnji s “Putevima Srbije”, nastavio je s pripremom projektno-tehničke dokumentacije i otkupom zemljišta i za preostalu deonicu, od Temišvarskog, preko Lazarevačkog druma, do industrijske zone “Jugoistok”, u dužini od takođe 3,7 kilometara, čime bi konačno bio završen ovaj višedecenijski posao i tranzitni saobraćaj u potpunosti izmestio sa gradskih ulica.   Podsećamo, nastavak radova je jesenas označila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović. Radovi tada nisu intenzivirani zbog pogoršanja vremenskih uslova, iako su obezbeđena neophodna sredstva u iznosu od 350 miliona dinara plus PDV. Sada, s prvim lepim danima, iako nova građevinska sezona još nije zvanično počela, putari su nastavili posao koji Zrenjaninci željno očekuju da se što pre realizuje.  

Izvor,foto:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga