Četiri saobraćajne nezgode se dogodile, policija podseća vozače na bitne stvari

Četiri saobraćajne nezgode se dogodile, policija podseća vozače na bitne stvari

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, tri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 140.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 10 učesnika u saobraćaju i izdato je 55 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 2 vozača zbog isteka važnosti vozačke dozvole i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.