Od danas je Zrenjanin drugačije mesto za život!

Zrenjanin od danas ima prečišćenu vodu za piće! Kako RTV Santos nezvanično saznaje, obrađena voda puštena je u cevovod oko 13 časova. Potrebno je da prođe određeno vreme kako bi istekla iz sistema tehnička voda.  Ipak, zabrana ostaje na snazi, kako je navedeno na gradskom sajtu. Prenosimo zvanično saopštenje

“Voda iz novog postrojenja puštena je danas u gradsku vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje.

Ovaj potez usledio je nakon što je JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu.

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP “Vodovod i kanalizacija” i ovlašćenih laboratorija.

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode, Grad Zrenjanin i JKP “Vodovod i kanalizacija” će blagovremeno obavestiti javnost”, navodi se na sajtu grada Zrenjanina. 

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

  1. To što piše je notorna laž i neko bi trebao da odgovara za ovakve dezinformacije, jer prvo treba da prodje probni period i da se dobiju izveštaji relevantnih laboratorija da je voda ispravna za piće, da bi tek onda mogla da se pusti u vodovodnu mrežu?…Ne mogu da verujem da nasedate na ovakve gluposti!

  2. Posle višedecenijskog problema sa vodom , najzad smo dočekali i dan kada čemo imati ispravnu vodu na svojim slavinama.Bravo i hvala svima koji su učestvovali u razrešavanju tog problema a naročito našem Gradonačelniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.