Opština Nova Crnja šalje gojaznu decu na mršavljenje na Čigotu

Podeli:

Desetoro gojaznih učenika osnovnih škola iz svih šest mesta u maloj srednjobanatskoj opštini Nova Crnja ovih dana otputovaće u Zdravstveni centar „Čigota“ na Zlatiboru, gde će biti uključeni u program mršavljenja.

– Ideja je potekla je od Maše Marjanovića iz Srpske Crnje, koji je samoinicijativno spremio projekat pod nazivom „Zdravo dete, od glave do pete“. On je, posle analize sprovedene u osnovnoj školi u Srpskoj Crnji, utvrdio da čak 90 odsto osnovnoškolske dece ima neki oblik deformiteta. O ovim rezultatima obavestio je lokalnu samoupravu, pa smo brzo odlučili da potražimo donatora i uputimo u Čigotu, na dvonedeljni program mršavljenja, desetoro mališana koji imaju problema sa gojaznošću – kaže predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov.

Pre toga, u školi u Srpskoj Crnji organizovana su predavanja doktora iz Čigote, na kojimaje đacima ukazivano na posledice koje izaziva gojaznost.

– Videćemo efekte ove akcije i svakako se potruditi da ovaj program bude nastavljen i u narednom periodu – kaže Milankov.

Novac za učešće u ovom programu obezbeđen je iz donacija, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Duga“ iz Ade.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga