Najsavremenija laserska oprema iz oblasti oftalmologije stigla u Novu Crnju

Podeli:

Opština Nova Crnja realizuje projekat u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, pod nazivom REGIONALNI CENTAR ZA NAPREDNU LASERSKU TERAPIJU U OFTALMOLOGIJI – RECALT.

Dr Milena Gvero navodi kako je kvalitet ove opreme vrhunski i da bolja oprema nije dostupna u Evropi.

Partneri na projektu su Univerzitet medicine i farmacije “Victor Babes” iz Temišvara i Opština Nova Crnja. Ukupna vrednost projekta je 1.905.000,00 EUR. Realizacija projekta traje 24 meseca.
U Domu zdravlja u Srpskoj Crnji izvršeni su radovi na adaptaciji i opremanju prostora za Regionalni centar za lasersku terapiju očnih komplikacija dijabetesa.

Predsednik opštine Nova Crnja, Pera Milankov istakao je važnost ovog centra, ne samo za Srpsku Crnju, već za celu opštinu, pa i šire.

Pacijentima će biti omogućena do sada veoma teško dostupna laserska hirurgija, zahvaljujući najsavremenijoj opremi koja je obezbeđena na projektu, za dijagnostiku i hirurgiju rožnjače i retine i očnih bolesti povezanih sa dijabetesom. Takođe, kroz projekat je nabavljeno i novo kombi vozilo za prevoz pacijenata.

Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim kroz projekat, u opštini Nova Crnja će biti vršene intervencije po najvišim standardima u ovoj

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga