Večeras od 20 časova “Mini gitarijada“ na Trgu slobode, uz demo-bendove i “Osvajače“

Podeli:

“Mini gitarijada”, manifestacija rok muzike koja prethodi 52. Gitarijadi u Zaječaru, održaće se večeras, od 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu. Posle nastupa najmanje tri demo grupe, učesnice zvaničnog dela Gitarijade, kao hedlajneri nastupiće grupa “Osvajači”. Moguć je i nastup prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, makedonskog benda KI.

Cilj manifestacije je podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljenih za Rock’n’roll, koji još od svog nastanka, kao planetarni fenomen, postaje univerzalno sredstvo komunikacije mladih i integralni segment savremene urbane kulture.

Gitarijada u Zaječaru je najstariji festival neafirmisanih rok bendova i održaće se ove godine 52. put, a traje od 28-30. juna. Prvo izdanje održano je 1966. godine i u pitanju je najstarija manifestacija rok muzike ne samo na našim prostorima, već i u evropskim razmerama. Ove godine, među eminentnim učesnicima je i svetska rok zvezda Bili Ajdol.

Okupljajući desetine hiljada učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva, ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu.

Na osnovu Konkursa koji je objavljen na zvaničnom sajtu Gitarijade, a koji je završen 20. maja 2018. godine, Komisija u sastavu Milan Đurđević (“Neverne bebe”), Jadranka Janković Nešić (PR Gitarijade) i Vladimir Đuričić (v.d. direktora Ustanove Narodno pozorište u Zaječaru) izabrala je deset finalista koji će se takmičiti na 52. Gitarijadi u Zaječaru, a koji će se promovisati na „Mini gitarijadama“ koje se održavaju u Smederevu (8. jun), Vranju (9. jun), Novom Sadu (12. jun) i Zrenjaninu (15. jun).

Izvor: Grad Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga