Prvi Festival Stand-up komedije u Zrenjaninu

Podeli:

1. Festival Stand Up komedije u Zrenjaninu održaće se  6. i 7. oktobra u sala bioskopa Cinema, sa početkom od 20h. Nastupaju: Neša Bridžis, Srđan Olman, Dušan Varničić, Srđan Slijepčević i Nebojša Grujić.

Ideja za pravljenjem ovakvog festivala u Zrenjaninu postoji već nekoliko godina i sada se ukazala mogućnost da se tako nešto i ostvari. U saradnji sa nekoliko komičara širom cele Srbije, a na inicijativu zrenjaninskog komičara Srđana Slijepčevića, konačno će se sprovesti u delo. Cilj organizovanja ovakvog vida zabave je i samo promovisanje stand up komedije, koja u našoj zemlji još uvek nije dobila dovoljno pažnje. U saradnji sa komičarima iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, gde smo i sami nastupali, nadamo se da će ovaj festival zaživeti i da će na sledećem nastupiti i neko iz regiona, gde je stand up komedija dosta duže zastupljena. Uglavom svi iz konteksta izvuku samo reč “komedija“ pa se nekad od nastupača očekuje da će pričati viceve ili raditi imitacije poznatih ličnosti, ali naravno nije tako.

Komičar na sceni izvode isključivo svoj materijal koji se priprema dosta dugo, godinama. Sam podatak da komičar koji radi One Man Show, treba da ima ispisano barem sat i petnaest svog materijala, govori koliko je zahtevan ovaj posao. Nekada su ljudi skeptični, kao i prema svemu što je novo, ali kao što se uvek kaže, treba dati šansu nečemu novom, a ko da šansu stand up-u, skoro uvek dođe opet na nastup. Ovaj festival nam donosi dve večeri smeha uz jedne od najboljih komičara u Srbiji. Neša Bridžis, koji je i najzvučnije ime festivala, Srdjan Olman iz Subotice, kojeg zrenjaninska publika poznaje vrlo dobro i uvek se odazovu u velikom broju kada nastupa ovde, Dušan Varničić, koji spada u jedne od najtalentovanijih komičara, ne samo u Srbiji nego i u regionu, Srđan Slijepčević, domaćin festivala koji je u ovom poslu skoro 3 godine i krenuo je da radi i svoj prvi One Man Show i Nebojša Grujić, “mladi“ komičar koji počinje da dobija dovoljnu pažnju u nastupima po Srbiji. Još jednom, nadamo se da će zaživeti, nadamo se dobrom odzivu, iako je već dosta karata prodato, i kao poslednje ali i najbitnije, nadamo se da se sledeće godine vidimo možda i tri dana i ne budemo samo domaći festival, već Internacionalni, ističu organizatori.

Karte u prodaji u klubu Danguba ili rezervacijom na broj 061/6699639. Cena karte je 700 rsd i važi za obe večeri.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga