Platiće vam da dođete u ovu zemlju kad prođe koronavirus!

Podeli:

 
Zemlje širom sveta već uveliko razmišljaju o tome kako da opet privuku turiste – Sicilija ima plan!

Italijansko ostrvo Sicilija veoma je popularno među turistima – bar je bilo, pre pandemije koronavirusa.

Virus je uticao u manjoj ili većoj meri na turizam svih zemalja, a izvesno je da će Italija, jedna od zemalja najpogođenijih virusom itekako osetiti posledice i u sferi turizma.

Međutim, Italijani su odlučili da stvar ne prepuštaju slučaju, pa je tako italijanski ministar pozvao turiste da letuju baš u toj zemlji, a Sicilija je otišla i korak dalje.

Naime, ovo ostrvo je zatvoreno od 10. marta, i procenjuje se da su gubici u turizmu do sada oko milijardu evra, ali su odlučili da privuku turiste čim granice budu otvorene!

Oni su odlučili da turistima pokriju troškove za polovinu avionske karte i trećinu hotelskih troškova, kao i da im podele besplatne karte za mnoge muzeje i arheološke atrakcije!

Turisti svoj vaučer mogu da obezbede na sajtu Visit Sicily, odmah nakon što zemlja otvori granice. Za sada se još uvek ne zna kada će to biti, ali je najavljeno otvaranje restorana za 4. maj, kao i otvaranje proizvodnog i građevinskog sektora.

Očekuje se da jesen biti najbolji period za putovanja u Italiju, ali ipak, sve zavisi od toga kako će se dalje odvijati situacija što se tiče koronavirusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Mondo.rs

Foto:pixabay

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga