Petar Bačko – Zrenjaninac koji je dobro poznato lice svetskog modelinga

Podeli:

Kako se u našoj zemlji svakog dana na društvenim mrežama pojavi pregršt novih „modela“ i kako je ovo zanimanje danas sve traženije i popularnije, redakcija RTV Santos portala odlučila je da upravo o ovom poslu razgovara sa mladim Zrenjanincem koji je dobro poznato lice u svetu modelinga.

Kako si postao maneken?

„Moj ulazak u modu dogodio se sasvim spontano putem društvene mreže Instagram, vlasnica jedne modne agencije me je kontaktirala. Posle uspešnog razgovora, obavili smo slikanje i ubrzo nakon toga sam dobio ponudu da putujem u Pariz na Fashion week“.

Koja je razlika između modela i manekena?

„Što se tiče modela, to su lica koja rade slikanja, dok manekeni pored slikanja mogu raditi revije, snimanja, reklame…“

Šta bi rekao momcima koji žele da uplove u vode modelinga?

„Iako svi misle da je posao veoma lak i jednostavan, nije sve kao što izgleda. Ovaj posao je veoma zahtevan, traži mnogo odricanja, morate se boriti sami za sebe i verovati u sebe“.

Kakse manekeni brane od obožavateljki?

„Trudim se da prema svima budem fer i korektan (hahaha)“.

Koje su po tebi prednosti i mane manekenskog posla?

„Prednosti manekenstva su putovanja i iskustva koja steknem tokom njih, sklapanje novih poznanstava i prijateljstva, usavršavanje stranih jezika. Mane manekenskog posla su to što su poslovi neizvesni i ne zna se mnogo unapred kada ćeš dobiti posao. Takođe mana je to što ceo dan provedeš na kastinzima u dugačkim redovima i na kraju velike su šanse da se ne dobije nijedan posao“.

Koliko obraćaš pažnju na to kako si obučen i na negu?

„Veoma vodim računa o svom izgledu i zdravoj koži, jer je to jedan od uslova ukoliko želite da se bavite manekenstvom. To je jedan od najbitnijih faktora“.

Sa kojim dizajnerom bi voleo da sarađuješ u budućnosti?

„Voleo bih da ponovim saradnju sa Donatelom Versaće. Pored toga bih voleo da radim za Armani“.

Šta je to što te iznenadilo pozitivno kad je reč o ovom poslu a šta je ono negativno?

„Pozitivan utisak na mene su ostavili ljubazni ljudi sa kojima sam sarađivao i veoma posvećeni svom poslu, kolege sa kojima sam i dalje u kontaktu, kao i organizacija svih bitnijih događaja i revija. Za sada nisam imao neko negativno iskustvo“.

Da li nam možeš reći kakvi su ti planovi u 2023. godini i na kojim revijama ćemo moćda te gledamo?

„Sigurnim koracima idem ka cilju, koji kada zacrtam ja ga i ostvarim. Sa promenom agencija, promenio sam i frizuru pa samim očekujem da uspeh bude još bolji i veći“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga