Novi spot grupe „Šišarke“ za pesmu „Kome si važna“

Podeli:

Grupa Šišarke juče je premijerno promovisala spot za pesmu „Kome si važna“ . Pre nešto više od godinu dana su tražili lokaciju za snimanje. Nakon razmatranja više lokacija odlučili su se za dvorac Kapetanovo koje se nalazi kod Vršca.

img_5647
foto: Jovana Rikalo

Pročitali su istinitu priču koja se desila 1938. godine.  Tražili su odgovarajuću pesmu i tekst koja bi mogla da se snimi upravo na toj lokaciji. Priča se pripremala 3-4 nedelje za snimanje spota, a potrebno je bilo 3 dana snimanja na različitim lokacijama kako bi se sve uradilo kako su oni želeli. Montaža je trajala oko 3 meseca, jer je bilo puno materijala snimljeno tih dana. Režija spota poverena je ovaj put Vićencu Sirakuzi koji je ovde  boravio mesec dana. Odziv je dobar pored toga što je tek juče premijerno pušten.

img_5530
foto: Jovana Rikalo

Planovi „Šišarki“ su snimanje novog spota u naredna dva meseca, a što se tiče pesme koja će biti ekranizovana o tome je teško reći, jer se treba odlučiti koju baš da izaberu rekli su ovi fenomenalni muzičari.

img_5430-copy
foto: Jovana Rikalo

Produkcija ovakvakvog spotova ima značajne  troškove ali ukoliko se čovek snađe  i ako poznaje ljude mogu se smanjiti značajno smanjiti  rekli su članovi ove poznate grupe. Prošli put kad je snimljen spot za „Mrdačicu guze“ zadali su sebi visok cilj što se tiče produkcije rekao je Istok. Što se tiče novog spota jedan njegov deo je snimljen u crkvi što je jedinstveno na našim prostorima.

postcandidate_16182
foto: Jovana Rikalo

Sledeća svirka im je 5. marta u Lazinom teletu u Novom Sadu. Tamo će nastupati prvi put, a u Zrenjaninu se očekuje uskoro promovisanje nove pesme. Ovaj put „Šišarke“ su požele srećan Dan zaljubljenih svima, a pesma je ujedno i simbolično puštena upravo pred ovaj dan.

6
foto: Jovana Rikalo

Pogledajte i poslušajte ovu izuzetnu pesmu. Na kraju spota imate ispisanu legendu po kojoj je i ekranizovana ova pesma. Više pogledajte u emisiji „Vikendica“ u nedelju od 17h

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga