„Noć pozorišta“ u našem gradu

Podeli:

U subotu, 15. novembra 2014. godine, sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “NOĆ POZORIŠTA”. 24 grada u Republici Srbiji će na ovaj dan otvoriti svoje institucije kulture za publiku, što je najveći broj učesnika (gradova) od kada se održava manifestacija.

noć-pozorišta_660x330

U subotu 15. novembra 2014 godine, po četvrti put će se održati međunarodna manifestacija „NOĆ POZORIŠTA“ u Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night, uz podršku lokalnih samouprava i institucija kulture iz 24 grada i opština: Sremska Mitrovica, Šabac, Srpska Crnja, Vranje, Novi Sad, Petrovac na Mlavi& Senta, Novi Pazar, Novi Bečej, Zaječar, Lazarevac, Beograd, Niš, Kragujevac, Beočin, Bela Crkva, Kula, Prijepolje, Knjaževac, Zrenjanin, Backi Petrovac, Loznica, Stara Pazova, Ćićevac i Aranđelovac.

U 40 institucija kulture, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) koji su besplatni ili sa popustom do 50% u pojedinim institucijama.

Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija „NOĆ POZORIŠTA“ u Srbiji do danas, ukupno je uzelo učešće oko 40 gradova sa preko 200 različitih programskih sadržaja (predstave, radionice, izložbe, i dr.).  Želimo ovom prilikom da istaknemo gradove koji pripremaju celodnevne programe, svake godine, i koji na ovaj način prepoznaju značaj manifestacije: Šabac, Sremska Mitrovica, Beograd, Novi Sad, Lazarevac, Vranje i Novi Pazar.

 

KULTURNI CENTAR-ulaz slobodan 20:00h, predstava “Oči”

Predstava „Oči“ koju izvodi Dramska radionica „Cekom-a“ nastala je primenom kreativnog dramskog procesa metodom koji članovi Cekoma već nekoliko godina uspešno koriste u svom dramsko pedagoškom radu. Predstava se bavi temom osuđivanja i kako se lako pod pritiskom loših životnih i društvenih okolnosti može skrenuti sa puta kojim smo krenuli.

 

POZORISNI KLUB “ZELENO ZVONO” – 400 dinara (redovna cena),  popust 300 dinara za Noć pozorista

 22h – koncert grupe „Ničim izazvan“

MEĐUOPŠTINSKO DRUŠTVO ZA STRANE JEZIKE I KNJIŽEVNOST –ulaz slobodan

  JEZIČKE VEŽBE

Pravilno i razgovetno čitanje

Scenski govor

10.30 – 12.30 časova

Sala Društva za strane jezike

MAKEDONSKA 11, II sprat broj 6

ULAZ BESPLATAN

JEZIČKA RADIONICA

Sedeća proba – čitanje teksta, raspodela uloga, postavljanje na scenu

12.30 – 13.30 časova

Sala Društva za strane jezike

MAKEDONSKA 11, II sprat broj 6

ULAZ BESPLATAN

 

ČITAMO O PSIMA

Radionica čitanja dela posvećenih kućnim ljubimcima domaćih autora

16.00 – 16.30 časova

KULTURNI CENTAR ZRENJANINA

ULAZ BESPLATAN

 

POZORIŠTANCE

NAŠA BAJKA, Predstava učenika OŠ „Djura Jakšić“ Zrenjanin

Predstava polaznika privatne škole stranih jezika New Age School

16.30 – 17.30 časova

KULTURNI CENTAR ZRENJANINA

ULAZ BESPLATAN

MUZIKA NA SCENI

Scenski muzički žanrovi

Kafe klub Lavli džavli

18.00 – 19.30 časova

ULAZ BESPLATAN

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga