10 zanimljivosti koje niste znali o stvarima i objektima u Zrenjaninu

Podeli:

  1. Najviši objekat u Zrenjaninu je odžak termoelektrane-toplane u Zrenjaninu. Sa visinom od 163 metara, može se uočiti kilometrima van grada na Begeju.
  2. Vodovodna mreža o kojoj vodi računa JKP“Vodovod i kanalizacija“ je dugačka oko 1000 kilometara. Osam ljudi iz ovog preduzeća vodi računa o održavanju.
  3. Dve i po tone lepka je potrošeno za lepljenje pločica na fontanama u centru Zrenjanina
  4. Štand koji prodaje kokice je prošle godine imao veću zaradu na koncertu Željka Joksimovića, nego kad je bila Svetlana Ražnatović. Cecin koncert je kasnije počeo.
  5. Saobraćaj najverovatni nikad neće proći kroz staru pijacu, jer se ispod nalaze prostorije koje bi se navodno urušile, ukoliko bi vozila tuda često prolazila, posebno teretni saobraćaj.
  6. Ispod Gradske kuće se nalaze prolazi koji su u prošlosti služili kao evakuacioni izlaz u slučaju da neprijatelj napadne tvrđava. Jedan od njih ide ispod jezera prema sudu.
  7. Pola miliona evra je uloženo u renoviranje objekta „Total“ kompanije „Gomex“.
  8. Da li znate da tržni centar „Bagljaš“ i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ nisu uknjiženi. Osnovna škola se vodi kao vinograd.
  9. Deset dana je potrebno kako bi se veliki bazen napunio i kako bi se voda pripremila za upotrebu. Veliki bazen može da primi 2500 m3 vode.
  10. Kad se radila rekonstrukcija centra, pronađene su šine, kao i cisterne koje su izvađene.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga