RHMZ: Upozorenje na vremenske nepogode

Podeli:

Danas se na području Srbije lokalno očekuje pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom, obilnim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

Tokom dana će biti toplo i sparno, promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom najpre na jugozapadu i zapadu zemlje. Očekuju se i kratkotrajne vremenske nepogode: pojava grada, pojačan vetar i obilne padavine u kratkom vremenskom periodu. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 30 do 35 °C.  

Od sutra, 22. juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturom ( i jutarnjom i dnevnom) koja će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 39 °C. Manji pad temperature očekuje se u petak, 25.juna.

IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA

Tokom celog perioda sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine ( u većini mesta od 35 do 39 °C ).

U utorak posle podne moguća retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima. U petak i subotu manje osveženje koje će usloviti manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost ponegde kišu ili kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga